Pages

Tuesday, October 7, 2014

plastic on the bier?

Grist se'ns despertava el passat 10.09.2014 amb una noticia que ja havia estat desmentida des de principis de mes de Juny (1): Beer: a magical mixture of hops, barley, and tiny pieces of plastic  i ens parlava d'un estudi  que havia trobat fins a 79 partícules de fibra de plàstic per litre en conegudes marques de cervesa de la RFA: Jever, Paulaner-Weissbier, Warsteiner, Krombacher o Veltins.

Tot i que la Technische Universität München (TUM) i altres instituts independents no van trobar cap traça de plàstic analitzant els mateixos productes, la veritat és que hi ha un cert consens de que les depuradores no arriben a filtrar les micro partícules de plàstic que provenen de productes com el xampú o el dentífric, i acaben a la xarxa d'aigua potable. Tot i que s'afirma que no comporten cap perill per la salut, encara no hi han estudis seriosos sobre el tema.

Tornant a Grist ... Just per curiositat et recomano la lectura de l'article: What’s the greenest way to get drunk? Is beer or hard cider most environmentally friendly? (trad. Quina és la manera més ecològica d'emborratxar-se? Quina de les dues begudes és més respectuosa del medi ambient: la cervesa o la sidra dura?). Ooops!

(1) Des bières avec un petit arrière-goût de plastique, 20 minutes ch-fr, 04.06.2014

No comments:

Post a Comment

You are welcome to leave a comment on any subject that raises your interest.