Pages

Friday, April 29, 2016

sensefly:



Fa temps que segueixo l'evolució de SenseFly, també en aquest blog (1). Es tracta d'una petita start-up de l'EPFL que, gràcies al capital risc de VentureLab, va poder desenvolupar un model de dron amb una autonomia, unes prestacions i una facilitat d'utilització i de transport impressionants. Si més tard va ser adquirida per una multinacional francesa, segueix desenvolupant els seus models molt a prop de casa, a una petita zona industrial de Cheseaux-sur-Lausanne.

El que avui m'agradaria compartir amb tu és aquest vídeo del llançament el passat mes de Març del sensor multispectral Sequoia, muntat a un dron eBee Ag, i que s'afegeix als altres aparells low-cost amb el que es pot equipar aquest aparell.


  1. the cartography of the california's high speed rail, 19.10.2015; tècniques professionals en geografia ..., 19.08.2013

Wednesday, April 27, 2016

diabète et biocapteurs à lecture optique

mini-sensors implantats
.
.
Avui m'agradaria compartir amb tu dues noticies que vaig penjar el passat dimecres al magazine perso dedicat a la salut que tinc a Flipboard. La primera, la vaig trobar curiosament al butlletí de electrosuisse: Biocapteurs à lecture optique i comença així: Si fins ara les mostres de sang s'analitzaven en un laboratori, un equip de la Universitat d'Ulm (RFA) està investigant el desenvolupament d'un mini-sensors implantats que analitzaran la sang directament al cos (més infos).

La segona noticia l'he trobat en un enllaç que't proposo visitar quan tinguis un moment: healthfinder.gov/espanol, les pàgines en espanyol del U.S. Department of Health and Human Services.

L'article porta com a títol: Un parche para la piel podría ayudar a gestionar la diabetes sin dolor i ens parla dels resultats obtinguts per un equip de recerca dirigit per Dae-Hyeong Kim, de la Universitat Nacional de Seül i publicats a la revista Nature Nanotechnology:
El equipo de investigación coreano usó grafeno para desarrollar un parche delgado y flexible. El grafeno conduce la electricidad, y puede ser transparente, blando y muy delgado (...) El parche contiene varios sensores que detectan la humedad, los niveles de glucosa en el sudor, el pH y la temperatura, además de microagujas sensibles al calor (...).

Los investigadores evaluaron la capacidad del parche para detectar la glucosa en dos humanos, y encontraron que el dispositivo pudo medir los niveles de azúcar en sangre con precisión.

En la versión actual del parche, los investigadores utilizaron microagujas para administrar el antidiabético Metformina a ratones. En el transcurso de seis horas, el fármaco, administrado a través de la piel, pudo reducir los niveles de azúcar en sangre de 400 mg/dl a 120 mg/dl  (més infos)

Tuesday, April 26, 2016

imatges de platges paradisíaques

Algarve (Portugal): deuxsecondes.com
Avui m'agradaria compartir amb tu disset imatges de platges paradisíaques publicades per la penya de deuxsecondes.com.

Monday, April 25, 2016

glenn greenwald: why privacy matters?



(...) Hi ha dotzenes d'estudis psicològics que proven que quan algú sap que el poden estar observant, canvia el seu comportament i es torna molt més conformista i obedient. La vergonya humana és un motivador molt poderós, així com ho és el desig d'evitar-la. I aquesta és la raó per la qual la gent, quan sap que la poden estar vigilant, pren decisions que no és basen en ells mateixos sinó en les expectatives que altres tenen d'ells o en els mandats de la ortodòxia social.


(...) Una icona literària sobre la vigilància i la privacitat és la novel·la "1984" de George Orwell, (...). De fet, cada vegada que la menciones en un debat sobre la vigilància, la gent la refusa instantàniament com a inaplicable, i el que't diuen és: "Oh, però a "1984", hi havia càmeres a casa de la gent, els estaven observant a cada moment. I això no té res a veure amb l'estat de vigilància que tenim al davant." Aquest és un malentès fonamental dels advertiments que Orwell va promulgar a "1984". L'advertència d'Orwell era sobre un estat de vigilància que no vigilava a tothom en tot moment, sinó on la gent era conscient que podia ser vigilada en qualsevol moment. Així és com el narrador d'Orwell, Winston Smith, descrivia aquest sistema de vigilància: "No hi havia manera de saber si estaves essent observat en tot moment" I després diu, "De qualsevol manera, ells podien enxufar-se al teu cable quan volguessin. Havies de viure, vivies, en l'hàbit que es torna instint, assumint que cada so que feies era escoltat i excepte en la foscor cada moviment analtitzat."

(...) Les religions abrahàmiques proposen, des de fa segles i de manera similar, que hi ha una autoritat invisible, que ho sap tot sobre tu perquè és omniscient, sempre observa tot el que fas, el que vol dir que mai tens un moment privat, el mètode definitiu per a la obediència dels seus preceptes.


Nota: Sempre penjo els vídeos en anglès de TED amb subtítols en català o en espanyol. Es possible que no els vegis: en particular si ho fas des d'un smartphone -qualsevol que sigui el navegador- o des de Firefox o amb Opera des d'un PC Intel. Si és el cas, et recomano veure'ls des del teu ordinador amb Google Chrome o Microsoft Explorer o Edge.

Sunday, April 24, 2016

inside the mind of a master procrastinator



La definició de la procrastinació a la versió catalana del wiki se'ns presenta així al principi: En psicologia, procrastinació és l'acció o hàbit de deixar per a més endavant accions o activitats que s'han d'atendre per altres més irrellevants i agradables. Més endavant se'ns presenta sota un angle molt menys simpàtic: (...) és un trastorn del comportament associat a la percepció de l'acció que cal realitzar amb el canvi, el dolor o la incomoditat (estrès). La procrastinació també pot ser un símptoma de certs trastorns psicològics com la depressió o el TDAH (hiperactivitat) ...

Val, admetem que es pugui tractar d'un Transtorn de Dèficit de l'Atenció i/o de Hiperactivitat (TDAH) que s'explica per un dèficit en dopamina, un neurotransmissor que regula el nostre sistema nerviós. I que per contrarestar aquest dèficit, les persones amb TDAH siguin altament dependents de tot el que pot donar satisfacció immediata.

El cas és que els exemples que dona el Dr. Nader Perroud, metge adjunt de Salut Mental i Psiquiatria dels Hospitals Universitaris de Ginebra (HUG), no m'acaben de convèncer (1): qualsevol tasca que es percep com agradable sovint passa davant l'estrès de cada dia, com ara les hores d'oficina o una cita amb el dentista! Es possible doncs que no tenir l'ambició que els psicòpates demostren en entorns professionals (2) denoti carències en dopamina. No tinc les competències necessàries per negar-ho, però me resisteixo a considerar-ho una malaltia.  

Més que res perquè, professionalment, sí que he desenvolupat les competències necessàries per diferenciar en una situació de gestió de crisi allò que és urgent d'allò que és important.  Un concepte que va ser en part desenvolupat per la Eisenhower Box (3) i magistralment resumit en una sola frase que Quino va posar en boca de Mafalda!  Però que necessita ser matisat encara per les escales de valors personals que fan que hom pugui considerar com urgents tasques que per altres no ho són, donant-se la curiosa circumstància de que la gent que sovint és criticada pels altres de tenir un pensament desorganitzat, acostumi a ser la més intel·ligent (4).

Després d'aquesta llarguíssima introducció m'agradaria invitar-te a veure el divertit vídeo on Tim Urban ens presenta els problemes que tenim tots aquells que no tenim el calendari sincronitzat amb l'estàndard que hauria de regir les nostres activitats. El vídeo acaba amb aquestes paraules que jo he trobat brillants:
Ara vull mostrar-los una última cosa. L'he anomenat 'Calendari de la Vida'. Hi ha una caixa per cada setmana durant una vida de 90 anys. No són tantes caixes, sobretot tenint en compte que ja hem fet servir moltes. Crec que hem de mirar amb molta atenció aquest calendari. Hem de pensar què estem postergant: perquè tots posterguem alguna cosa a la vida (...) I com no ens queden moltes caixes per davant, és una tasca que hauríem de començar avui. Bé, potser no "avui", però ... (Rialles) Ja saben ... Aviat. Gràcies. (Aplaudiments)
No m'agradaria acabar aquesta entrada sense recordar una de les coses més importants a la meva vida: l'amistat. L'amistat, per exemple, de l'amic que va enviar-me per email l'enllaç a aquest vídeo. Una amistat de més de 45 anys que ha suportat fins i tot el fet de no veure'ns ni trucar-nos des de fa la tira de temps. Aviam si trobem un moment per fer-ho abans que se'ns acabin les caixes, Joan Manuel!  Tota la resta pot esperar.


Nota:  Sempre penjo els vídeos en anglès de TED amb subtítols en català o en espanyol. Es possible que no els vegis: en particular si ho fas des d'un smartphone -qualsevol que sigui el navegador- o des de Firefox o amb Opera des d'un PC Intel. Si és el cas, et recomano veure'ls des del teu ordinador amb Google Chrome o Microsoft Explorer o Edge.

Veure més informació sobre aquest tema teclejant: procrastination a qualsevol motor de recerca

  1. Groupe Medecine & Hygiene. (2016) Toujours en retard: et si c’était un TDA-H? - Planete sante. 02.12.2013 
  2. Manilève, Vincent (2014) Etes-vous un «anti-psychopathe»? | .Slate.fr, 06.10.2014 Retrieved April 10, 2016
  3. Clear, James (2014): Use the 'Eisenhower Box' to Stop Wasting Time and Be More Productive. Entrepreneur. 29.04.2014
  4. Labrien, Dianna (2015) 12 Reasons Why Disorganized People Are More Intelligent. Lifehack.org, 09.11.2015

Friday, April 22, 2016

RougeVertBleu: el canal de Guillaume



Cas que trobessis interessant l'entrada que, sobre Les Parasites,  vaig publicar el passat dimecres. I cas que t'interessi el món de l'audiovisual independent, potser també t'interessi donar un cop d'ull a aquest canal de youtube: RougeVertBleu.

Un canal publicat per l'increïble Guillaume on pots trobar un ideari que oposa la col·laboració a la competició, ple de consells tècnics, tutorials, noticies sobre les darreres evolucions del material i del programari ...

Tot des d'una òptica on la diversió i la decontracció no s'oposen a un bon nivell en els terrenys de l'àudio, l'edició i la post-producció en general, la producció, la direcció d'actors o la difusió ... A tu de veure si t'interessa!





Thursday, April 21, 2016

catalunya. catalonia. קטלוניה



kosherwine.com
La setmana passada vaig veure dos reportatges sobre Catalunya. El primer, realitzat per TF1: 4 saisons à Barcelone, presenta la típica visió francesa del nostre país: la publicitat de la versió a la carta el fa insuportable.  El segon me'l va passar el meu pare i és un vídeo promocional realitzat per la Generalitat amb la idea de promocionar el turisme entre jueus i israelians, torpedejada pels comentaris antisemites habituals dels trolls d'aquest país. Comentat en hebreu, l'he trobat força ben fet i et proposo donar-li un cop d'ull.

Wednesday, April 20, 2016

crise d'empathie



Les Parasites és un col·lectiu de realitzadors francòfons que vol fer de YouTube i del streaming el futur del cinema. Al canal de youtube de Les Parasites pots trobar uns quants exemples de curts remarcables.

Personalment, els vaig conèixer gràcies a una ressenya del curt: Crise d'Empathie que vaig trobar a una publicació que't recomano visitar: SooCurious.



El tema del curt és el d'un món en el que l'empatia es considera una terrible malaltia, fins el punt de ser tractada en centres especialitzats. I és en aquest món que el curt Crise d'Empathie ens presenta a Juliette com una jove malalta que acaba sent internada pels seus pares (no et perdis el look progre del seu pare!) en un centre on es practiquen teràpies que no estan molt allunyades de la Ludovico technique, la tècnica d'aversió psicològica que Kubrick ens va presentar fa ja 45 anys a A Clockwork Orange (1971) ... amb els mateixos resultats a la fi del tractament!


global EAPI report 2016

Seguint amb els reports publicats pel World Economic Forum (veure entrada: Global Competitiveness Index del 10.04.2016), avui m'agradaria compartir amb tu aquest: Global Energy Architecture Performance Index Report 2016, que presenta un rànquing de 126 països ordenats segons la seva capacitat per a subministrar una energia segura, assequible i sostenible.

Pots baixar-te el PDF del report en aquest enllaç o les infografies en PDF en aquest altre enllaç:
Again this year, Switzerland is the top performer on the index, with some of the most balanced scores across the energy triangle. Many European countries are among the highest performers on the global index.

Monday, April 18, 2016

alpiq: un edifici desconnectat de la xarxa elèctrica



Alpiq està construint per Umwelt Arena un bloc d'apartaments energèticament autosuficient a Brütten al cantó de Zurich. El concepte central és un sistema d'emmagatzematge -dissenyat per Helion Solar, una companyia del Grup Alpiq- que no només cobreix les necessitats diàries d'energia, sinó que també gestiona el flux d'energia a tot l'edifici en tot temps.


El més interessant és que aquest edifici de nou apartaments no estarà connectat a la xarxa elèctrica i les seves necessitats en energia s'obtindran exclusivament a partir de l'energia solar produïda pels mòduls fotovoltaics de la teulada i de la façana de l'edifici. Com destaquen a la FEDRE:
Helion Solar dóna suport a la planificació, el subministrament i el muntatge de la peça central d'aquest projecte únic: la bateria que acumula les reserves i la instal·lació que gestiona el flux adequat d'electricitat de l'edifici.
Cal destacar que, a l'estiu, una hora de llum solar serà suficient per abastir l'edifici en l'electricitat durant tot un dia. Això fa que la capacitat de l'acumulador de base permeti assegurar l'energia suficient a l'immoble durant tres a quatre dies sense sol.
Altrament, aquest acumulador estarà recolzat per un sofisticat sistema compost per diversos elements d'emmagatzematge destinats a assegurar que l'edifici tingui una quantitat suficient d'energia fins i tot durant llargs períodes de mal temps. De fet, segons el concepte de Helion Solar, perquè aquest edifici es pugui considerar com autosuficient, ha de ser capaç d'assegurar el seu propi subministrament en energia elèctrica i tèrmica durant un fred hivern de tres mesos i sense llum solar directa.

Com és possible de fer-ho? Una instal·lació dissenyada per Helion Solar utilitzarà els excedents de la producció fotovoltaica per a produir hidrogen a partir de l'electròlisi de l'aigua. Aquest hidrogen serà emmagatzemat al subsol i, en cas de necessitat, transformat en energia elèctrica i tèrmica per una pila de combustible
Alpiq considera aquest edifici com un projecte pioner i una punta de llança per a futurs edificis energèticament eficients. Està previst que els primers residents arribin a l'edifici durant l'estiu del 2016.

Sunday, April 17, 2016

UK’s solar panels: more electricity than coal plants


Per la primera vegada a la història, els panells solars del Regne Unit han generat més electricitat que les centrals de carbó al llarg de 24h.

El passat dissabte 9 d'abril els panells solars del Regne Unt van generar 29 GWh d'electricitat (4% del total de la demanda), superant els 21 GWh produïts per les centrals de carbó (3% de la demanda). Aquesta situació es va repetir al dia següent, quan l'energia solar (6% de la demanda) va tornar a superar durant tot un dia la producció d'energia de les plantes de carbó (3% de la demanda).

Es tracta però d'una mesura simbòlica. Car si la producció d'energia elèctrica d'origen solar ja havia començat a superar regularment la d'energia de les centrals de carbó durant varies hores al llarg del dia, queda per demostrar que pot seguir-ho fent al llarg d'una setmana completa, d'un mes o d'un any.

Malgrat això, aquest fet reflecteix els grans canvis que s'estan donant lloc al sistema elèctric del Regne Unit. Uns canvis que el professor Benjamin Sovacool, director del Grup d'Energia a la Universitat de Sussex, creu podrien tenir lloc molt més ràpidament que altres canvis importants en el passat:
Passar de la fusta al carbó a Europa, per exemple, va trigar entre 100 i 160 anys, mentre que passar del carbó a l'electricitat va prendre 50 i 70 anys. Aquest cop el canvi podria ser molt més ràpid: l'escassetat de recursos, l'amenaça del canvi climàtic i la innovació tecnològica podria accelerar un canvi global cap a un futur energètic més net.
Potser que sigui aventurat parlar d'una dècada per veure un canvi radical. O potser que el governador de l'estat de New York, Andrew M. Cuomo, estigui pecant d'optimisme quan es fixa com objectiu que que el 50% de l'electricitat de l'estat sigui produïda a partir de fonts renovables a l'horitzó 2030 (dins de 14 anys!). Potser que les conclusions de l'entrada: canvi climàtic: de què estem parlant en realitat? (5/5) no fossin del tot errades i que estiguem davant d'un canvi molt més important del que els trastorns ciclotímics de la premsa no ens deixa imaginar.


Saturday, April 16, 2016

lausanne: 15.04.2016


Imatges capturades ahir al migdia al port d'Ouchy, al costat del terminal de la CGN.

Wednesday, April 13, 2016

suïssa: projectes en energia solar


L'installation solaire la plus puissante de Suisse
Zone Industrielle Riverside: Zuchwil (SO)
Generar electricitat i calor al sostre de casa és cada cop més interessant gràcies a preus a la baixa dels sistemes solars i de les tecnologies d'emmagatzematge. Una aplicació de la confederació www.toitsolaire.ch indica el potencial en energia solar del sostre dels edificis a partir de la seva adreça. La meitat dels habitatges del país són ja disponibles: tots els sostres de Suïssa estaran disponibles a principis de 2018.

Altrament, a finals de setembre del 2015, Helion Solar, una companyia del Grup Alpiq, va acabar la construcció de la instal·lació fotovoltaica sobre taulada més potent de Suïssa a una nau a la zona a la zona industrial de Riverside Zuchwil (Kanton Solothurn). Amb una potència total de 5'764 kilowatts-peak (kWp), aquesta instal·lació cobreix una àrea de 36'000 m2, aproximadament a la mida de cinc camps de futbol.

Just per acabar, afegir que els enginyers de Helion Solar han hagut de tenir molt en compte les necessitats del manteniment de les instal·lacions en el disseny de la infraestructura. Així per garantir l'accés en qualsevol moment al terrat, els panells fotovoltaics es van fixar sobre una estructura d'acer a quatre metres per sobre de les teulades a dues aigües i en dent de serra de la nau, el que va necessitar de la participació de grues enormes i d'un helicòpter pel seu muntatge.


Tuesday, April 12, 2016

pamela meyer: how to spot a liar?





Nota: Sempre penjo els vídeos en anglès de TED amb subtítols en català o en espanyol. Però segons quin sigui el suport que utilitzis és possible que no vegis els subtítols: en particular si ho fas des d'un smartphone -qualsevol que sigui el navegador- o des de Firefox o amb Opera des d'un PC Intel. 

Tot i que m'imagino que aquest problema té alguna cosa a veure amb el plugin de Flash Player, no he trobat enlloc ni la seva identificació formal ni cap consell per resoldre'l. Puc recomanar-te però utilitzar Google Chrome o Microsoft Explorer o Edge per veure el vídeo amb els subtítols i demanar-te de tenir-me informat davant de qualsevol problema addicional que puguis trobar.

Monday, April 11, 2016

el canvi climàtic i les colònies de vikings a nord-amèrica

Fins juny del 2015, el pas dels Vikings a l'Amèrica del Nord només s'havia pogut confirmar a L'Anse aux Meadows, un assentament temporal amb mil anys d'antiguitat que va ser descobert el 1960 a l'extrem nord de Terranova, i que sembla que va ser abandonat pels seus pobladors pocs anys després de la seva creació.

Després d'aquella data, i amb l'ajut d'imatges satèl·lit, un equip d'arqueòlegs americans va trobar noves evidències de l'arribada dels Vikings a una estreta península que s'estén des del sud de Terranova fins el golf del Sant Llorenç: Point Rosée.

Sembla doncs confirmat que entre 3'000 a 5'000 Vikings (o Norsemen) van navegar primer des de el SO d'Islàndia a Groenlàndia al voltant de 985, i que més tard van arribar a Nord-amèrica.

La colonització de Groenlàndia i de Nord-amèrica s'ha associat amb un període càlid que va alliberar el mar i les terres de gel. Un període que vam veure fa poc en aquest blog: canvi climàtic: de què estem parlant en realitat? (5/5) i que, en català, és conegut com Òptim climàtic medieval.

Els Víkings van fundar els seus assentaments al sud de Groenlàndia al voltant de l'any 985. Les restes arqueològiques semblen demostrar que durant els primers anys de la colonització s'alimentaven del bestiar: vaques, ovelles i cabres, i que al voltant de 1/4 de la seva dieta estava composada per peix i marisc.

Quan després de 1250 es va anar estenent la Petita Edat de Gel, i el clima es va tornar més fred, les restes arqueològiques semblen demostrar un canvi en la dieta dels colons: la caça de foques va passar a representar més de 3/4 de la seva alimentació. I entre 1360 i 1460 sembla demostrat que els Vikings es van retirar d'aquelles colònies per diverses causes: principalment la caiguda de les exportacions, possiblement una dieta que van acabar per no apreciar i també per l'augment de la disponibilitat de granges a la península escandinava.

I es així que, mentre la població Inuit es va mantenir als seus llocs de poblament, els europeus no van tornar a Groenlàndia fins el s XVIII, amb les missions luteranes de Hans Edge.

Just per allò dels paral·lelismes, crec que val la pena recordar el pic de la emigració de 800'000 suecs als USA entre 1870 i 1900. Un moviment migratori a la recerca de millors condicions de vida que les autoritats sueques només van poder aturar parcialment gràcies a la ràpida introducció de mesures com ara la introducció del sufragi universal masculí, una política de millores en l'habitatge, el desenvolupament econòmic general, i l'extensió de l'educació popular.

Crec que valdria la pena reflexionar sobre els nostres sistemes educatius. Perquè tinc el sentiment que molt poca gent ha escoltat parlar ni de l'Òptim climàtic medieval, ni de la Petita Edat de Gel, ni dels temps en què les poblacions del Nord i del Centre d'Europa havien de fugir de la misèria dels seus llocs d'origen. Sols espero que els mestres si que n'hagin escoltat parlar ...


Sunday, April 10, 2016

global competitiveness index

No sé si mai t'has deixat caure per les pàgines del World Economic Forum. A mi m'agrada fer-ho de tant en tant. Més que res per donar un cop d'ull a les seccions d'estadístiques mundials, on pots trobar bona part dels reports que molts diaris no es donen gairebé mai la pena de mirar per omplir les seves pàgines d'economia o internacionals. Entre aquestes estadístiques, la del Global Competitiveness Index (GCI) l'avaluació més completa del panorama competitiu de les economies de 140 països d'arreu del món.

Et proposo que anem a veure el Report 2015-2016. Al menú de l'esquerra punxa a Competitiveness Rankings, mira't els rànquings i busca el d'un país determinat, per exemple Espanya, que trobaràs al n°33 del rànquing. Lluny davant de la Federació Russa (45) i just darrera de Tailàndia (32), però abans de Kuwait (34).

El que ara vull proposar-te és de desplegar les opcions del menú: Select Index Component i reemplaçar l'opció GCI Global Competitiveness Index per les dels 1st pillar: Institutions,  2 Ethics and Corruption ... 4  Public-sector performance.

Ara et proposo que seleccionis 3rd. pillar: Macroeconomic environment, per la de 3.04 Government Debt, el deute brut de cada país com a percentatge del PIB. Com a dalt de la taula trobaràs els percentatges més baixos, et proposo d'anar abaix de la taula per veure quelcom que potser et sorprengui, com ara que el país més endeutat no és aquell que't passaria en primer lloc pel cap. També pot ser força interessant donar un cop d'ull al país que està just pel damunt i el que està just per avall de l'estat espanyol.


Lianna Brinded (2016) WEF: Countries with highest level of government debt vs GDP. Business Insider. April 03, 2016

Friday, April 8, 2016

why we need to rethink capitalism?





Nota: Sempre penjo els vídeos en anglès de TED amb subtítols en català o en espanyol. Però segons quin sigui el suport que utilitzis és possible que no vegis els subtítols: en particular si ho fas des d'un smartphone -qualsevol que sigui el navegador- o des de Firefox o amb Opera des d'un PC Intel. 

Tot i que m'imagino que aquest problema té alguna cosa a veure amb el plugin de Flash Player, no he trobat enlloc ni la seva identificació formal ni cap consell per resoldre'l. Puc recomanar-te però utilitzar Google Chrome o Microsoft Explorer o Edge per veure el vídeo amb els subtítols i demanar-te de tenir-me informat davant de qualsevol problema addicional que puguis trobar.

Thursday, April 7, 2016

google self-driving bicycle in the netherlands



Una de les millors bromes que mai he vist pel 1er. d'Abril . Hi ha un munt de penya que ha caigut de quatre peus a la galleda. No diré noms, però ... jo en conec alguns!

Monday, April 4, 2016

dawn landes - the woman who rowed into a hurricane



Dawn Landes és una cantant nord-americana que té una veu encisadora i que m'agrada molt escoltar (playlist).

Per atzar vaig caure a una conferència que va donar a TED fa un any. Dawn Landes: A song for my hero, the woman who rowed into a hurricane. Espero que t'agradi.




Nota: Sempre penjo els vídeos en anglès de TED amb subtítols en català o en espanyol. Però segons quin sigui el suport que utilitzis és possible que no vegis els subtítols: en particular si ho fas des d'un smartphone -qualsevol que sigui el navegador- o des de Firefox o amb Opera des d'un PC Intel. 

Tot i que m'imagino que aquest problema té alguna cosa a veure amb el plugin de Flash Player, no he trobat enlloc ni la seva identificació formal ni cap consell per resoldre'l. Puc recomanar-te però utilitzar Google Chrome o Microsoft Explorer o Edge per veure el vídeo amb els subtítols i demanar-te de tenir-me informat davant de qualsevol problema addicional que puguis trobar.

Sunday, April 3, 2016

otherworlds: visions of our solar system



Embark on a journey through space with this
photographic exhibition by Michael
Benson,
featuring original music by Brian Eno.

.
.

Otherworlds explora la bellesa del nostre sistema solar i demostra que el llegat visual de sis dècades d'exploració espacial constitueix un capítol impressionant en la història de la fotografia. Les dades en brut han estat proporcionades per la NASA i les missions de l'Agència Espacial Europea (ESA) i s'han muntat amb gran precisió per a la seva exhibició pública.

Friday, April 1, 2016

daimler trucks highway pilot system

Daimler Trucks va presentar un impressionant exemple de les possibilitats obertes per la connexió digital de camions a la autopista A52, prop de Düsseldorf (RFA). Tres camions autònoms, conduits via el Wi-Fi, s'han sotmès a un test destinat a demostrar que poden reduir el consum de combustible fins a un 7%, millorant la seguretat del trànsit ... nda: crec que no han dit res sobre els salaris.

Més informació a : Daimler demos truck platooning to save 7% on fuel and has network connected 365000 trucks already. Next Big 24.03.2016