La pizza, secrets de fabrication, RTS - A bon entendeur, 06.10.2020 |
La pizza, originària de Nàpols, va arribar a Suïssa amb la immigració italiana, i s'ha acabat generalitzant com un dels àpats més freqüent en la nostra dieta. Una emissió de la RTS, A bon entendeur (ABE) ens presentava a principis d'octubre els orígens de la pizza al cantó de Vaud.
El documental comença a Lausanne, amb la visita d'una pizzeria que va obrir en 1958: chez Mario. Personalment, li prefereixo Il Corso, més que res si enganxes finestra amb vistes a la vella vila la nit.
L'emissió segueix amb els secrets de la preparació de la massa i el seu tempo pel pizzaiolo napolità de Boccalino. Continua amb la historia d'una explotació de buffala a Moulin d’Amour, a la Vallée de la Venoge i després amb els secrets de la producció de la mozzarella per un artesà d'origen italià: Gerardo Rotonda.
L'emissió també presenta una empresa, creada per un estudiant del politècnic federal de Lausanne, que lliura la massa de pizza a domicili al cantó de Ginebra: Stendiamo. Una dietista que ens explica coses que creiem saber sobre la pizza i una mamma actual d'una família italiana presentant-nos la seva pizza maison tanquen el reportatge.
Bé, si. l'emissió continua avaluant algunes de les pizzes congelades que hom pot trobar als magatzems. Molt menys interessant, car els resultats ... els pots imaginar.
Un detall molt important que podria tancar definitivament les eternes discussions sobre el tema a Twitter. Cap dels italians que surt a l'emissió no talla mai la pizza amb unes tisores!
El documental comença a Lausanne, amb la visita d'una pizzeria que va obrir en 1958: chez Mario. Personalment, li prefereixo Il Corso, més que res si enganxes finestra amb vistes a la vella vila la nit.
L'emissió segueix amb els secrets de la preparació de la massa i el seu tempo pel pizzaiolo napolità de Boccalino. Continua amb la historia d'una explotació de buffala a Moulin d’Amour, a la Vallée de la Venoge i després amb els secrets de la producció de la mozzarella per un artesà d'origen italià: Gerardo Rotonda.
L'emissió també presenta una empresa, creada per un estudiant del politècnic federal de Lausanne, que lliura la massa de pizza a domicili al cantó de Ginebra: Stendiamo. Una dietista que ens explica coses que creiem saber sobre la pizza i una mamma actual d'una família italiana presentant-nos la seva pizza maison tanquen el reportatge.
Bé, si. l'emissió continua avaluant algunes de les pizzes congelades que hom pot trobar als magatzems. Molt menys interessant, car els resultats ... els pots imaginar.
Un detall molt important que podria tancar definitivament les eternes discussions sobre el tema a Twitter. Cap dels italians que surt a l'emissió no talla mai la pizza amb unes tisores!
No comments:
Post a Comment
You are welcome to leave a comment on any subject that raises your interest.