Pages

Thursday, August 1, 2024

fool me once (2024)

Netflix: Fool me once | Engaños | Tráiler oficial, YouTube, 10.01.2024


Tenia ganes de veure algun programa de TV abans d'anar a dormir. A causa de les olimpíades, les cadenes de TV que miro sovint havien canviat de programació. I, entre els centenars de cadenes del cable, no en vaig trobar una sola que emetés alguna cosa que em pogués interessar.

Recordant que feia unes setmanes havia lligat a la llista del meu perfil una sèrie que em va semblar que podria ser interessant, vaig començar a veure-la. Es tracta d'una sèrie que Netflix va començar a emetre el mes de gener d'enguany: Fool Me Once (1).

Havia retingut aquesta sèrie perquè deia estar basada en una novel·la amb el mateix nom del 1976 d'Harland Coben (2). Si la idea de veure una sèrie basada en un llibre d'un dels meus autors preferits em va seduir des del primer moment, he de confessar-te que la lectura d'una crítica que vaig llegir a la RTS em va desconcertar (3).

Si et dic que la crítica em va desconcertar, va ser sobretot per tot allò que l'autor denunciava que era diferent de la novel·la original: res de nou en gairebé totes les adaptacions, no? També pel fet que el crític advertís que tots els episodis de la sèrie tenen una acció trepidant plena de girs inesperats i afegís que els aficionats als thrillers gaudirien de la sèrie, perquè el suspens està molt present a tots els seus episodis.

Finalment, després d'haver dinamitat la sèrie perquè els personatges i la manera com vestien no eren els descrits a la novel·la de Coben, em va sorprendre molt que no mencionés quelcom que em va sorprendre des dels primers minuts del metratge del primer episodi: en una novel·la amb una acció basada als USA, l'acció de la sèrie no es desenvolupa a New York i a New Jersey. Els cotxes tenen el volant a la dreta i circulen per l'esquerra. I és què, el film està ambientat i rodat al Regne Unit (Manchester i altres indrets del nord-oest). A excepció dels flashbacks de les accions bèl·liques, que estan rodats a Almeria (Espanya) (4).

Entre els molts llibres que he llegit d'Harlan Coben, no es troba aquest. No puc doncs jutjar si el guió de la sèrie o els seus personatges segueixen fidelment el que hom pot trobar a la novel·la: tampoc sé si és important. Només puc dir-te que, malgrat alguns punts un xic confusos en l'argument, és una de les millors sèries que mai he vist. I crec que no es tracta una opinió personal car, es tracta de la setena sèrie més vista de tots els temps a Netflix, una sèrie que, un mes més tard de la seva emissió, ja havien vist més de 98 milions d'espectadors. Si tens l'oportunitat de veure-la, pots fer-me 5 cts per dir-me què t'ha semblat.


  1. Wikipedia: Fool Me Once (TV series) [en] [fr] [es] [ca]
  2. Wikipedia: Harlan Coben [en] [fr] [es] [ca]
  3. Philippe Congiusti: Avec "Double piège", le polar d'Harlan Coben se mue en série décevante sur Netflix, RTS, 17.01.2024
  4. Nick Dauk: Where was Fool Me Once filmed? The Netflix series locations to visit by train, 26.07.2024

No comments:

Post a Comment

You are welcome to leave a comment on any subject that raises your interest.