Pages

Sunday, August 25, 2024

offspring - hellfest 2024 (arte TV)

Arte Concert: The Offspring - Hellfest 2024, YouTube, 19.07.2024
Arte Concert: The Offspring - Hellfest 2024, Arte TV


Fa uns anys, vaig pujar al blog un post on et parlava d'un concert del 2019 d'una banda de punk rock que m'agrada molt: Dropkick Murphys (1) (2) (3). Aquest concert va tenir lloc al Hellfest Festival de Clisson (4), una petita localitat de poc més de 7.000 habitants, a 20 km de Nantes (França).

La presència dels Dropkick Murphys al Hellfest Festival em va semblar remarcable, car aquest festival està dedicat principalment als grups de hard rock i de heavy metal a dos dels seus escenaris principals, i al black metal, death metal, doom metal o el stoner metal als altres quatre escenaris més petits.

Recordo que, quan vaig publicar aquell post, algú va dir-me que un concert d'una banda de punk rock -en aquest cas, més aviat de punk cèltic- no podia ser altra cosa que un fet aïllat que no es repetiria en el futur.

Bé, doncs, el vídeo amb què he obert el post d'avui, confirma el contrari. El concert d'Offspring es va celebrar el 30 de juny d'enguany i és un dels millors concerts que mai he vist de la banda. Molt més d'un milió de visites des de la publicació del vídeo a YouTube!
Si la memòria et falla o si, a causa de la teva edat, no has tingut l'oportunitat d'escoltar abans a aquesta banda, et proposo veure tres dels seus temes més coneguts: Self Esteem (1994), The Kids Aren't Alright (1998), Want You Bad (2000) i You´re gonna go far kid (2008).
Ja no tenen l'edat de quan van començar. Però la veu i el lideratge de Dexter Holland (58 anys!), la guitarra electritzant de Noodles (61 anys!) o la increïble força de la natura del jove bateria:  Brandon Pertzborn (29 anys!) que ja ha passat per les bandes de Marilyn Manson o Black Flag, segueixen creant una increïble atmosfera d'entusiasme entre un públic on es retroben gents de totes les tribus del rock i de totes les edats.

Just per la petita història el Hellfest 2024 va reunir 250.000 persones durant els quatre dies de concerts. Pel que fa al d'Offspring, pots veure el concert en obert a YouTube o a les pàgines d'Arte TV fins el 29.06.2025.

Per cert, abans de tancar el post d'avui, deixa'm dir als iniciats que el dia abans del concert d'Offspring, va haver-hi un concert de Wampas del qual, he de dir que malgrat un Didier Wampas (62 anys!) molt en el seu estil en concert, no em va agradar gaire la selecció dels temes: una mena de recopilatori de Rockabilly. I que vaig trobar a faltar temes com: C'est politique, que la banda va tocar fa molts anys a Brussel·les, i que pots trobar a un post publicat en aquest blog (5).

Uns altres que tocaven el mateix dia que els Wampas, eren The Interrupters. No em van agradar i que entenc perfectament els heavies que han decidit de deixar d'anar al Hellfest a causa de la presència de grups que surten a tocar amb americana botonada i amb un estil musical que poc té a veure amb l'esperit del festival. Personalment, només salvaria dos temes: Take Back the Power i She's Kerosene.

I encara una sorpresa! Tres dies abans del concert d'Offspring, va haver-hi un nou concert de Dropkick Murphys. El repertori seleccionat tenia un aire de déjà-vu, que deixava de banda bons temes més recents que si que havien tocat el 7 de juny a un concert al Rock am Ring Festival a Nürburg (Renània-Palatinat, RFA) (7). Altrament, tot i que el concert del Hellfest 2019 tampoc era per llençar coets, el so del concert del Hellfest 2024 em va semblar que no estava en fase amb la qualitat del que van presentar altres bandes, i els nous arranjaments dels vells temes em van semblar totalment prescindibles. Prefereixo pensar què, per algun motiu que desconec, no van trobar el temps per preparar i assajar aquest concert.

Une bière et Jivay - La bière au Hellfest, YouTube, 09.07.2023


  1. Wikipedia: Dropkick Murphys [en] [fr] [es] [ca]
  2. Veure Dropkick Murphys @ Hellfest 2019, publicat en aquest blog el 31.03.2020
  3. Dropkick Murphys - Hellfest 2019, Facebook
  4. Wikipedia: Hellfest [en] [fr] [es] [ca] || Home page
  5. Veure Les Wampas, publicat en aquest blog el 02.12.2019
  6. Wikipedia: Rock am Ring [en] [fr] [es] [ca]
  7. Dropkick Murphys Setlist at Nürburgring, Nürburg, Germany, Setlist.fm

No comments:

Post a Comment

You are welcome to leave a comment on any subject that raises your interest.