Tuesday, March 31, 2020

dropkick murphys @ hellfest 2019

Arte Concert. Extrait : Dropkick Murphys @ Hellfest 2019

Quan creus que ja ho has vist tot en aquesta vida, van els organitzadors del Hellfest francès, un dels més grans festivals de metall a Europa (1) i el passat estiu inviten els Dropkick Murphys (2), una banda de punk-rock de Boston que ja t'he presentat vàries vegades en aquest blog i, precedentment, també a El Geograf Solitari (3).

I per si la invitació al Hellfest francès no fos suficient, van els d'Arte-TV i publiquen el concert al seu canal youtube (4) i poc temps després, el treuen!

Segurament hem vist altres vídeos amb molta més qualitat. Però tot i que no és el millor concert que he vist d'ells, és remarcable la canya amb la qual els Dropkick Murphys es van saber guanyar un públic molt més habituat als registres vocals dels cantants de les bandes heavies (4). Tot i que no es pot descartar que, vista la indumentària i la manca de brushing als cabells dels assistents, hi hagués més seguidors del punk rock que no pas del heavy.


  1. Wikipedia: Hellfest [en] [fr] [es] [ca] || Home page
  2. Wikipedia: Dropkick Murphys [en] [fr] [es] [ca]
  3. Dropkick Murphys: Paying My Way, Dropkick Murphys - The Season's Upon Us, Dropkick Murphys and Liza Graves,  publicats en aquest blog i precedentment, altres temes de la banda també a El Geograf Solitari.
  4. Científicos estudian cómo gritan los cantantes de metal sin dañar su voz, diablorock.com, 26.05.2017
    Tras un estudio del Pacific Voice and Speech Foundation, el Doctor Krzysztof Izdebski explica, en el vídeo que puedes ver bajo esta noticia, que los cantantes de metal usan su voz de manera exacta a los bebés cuando lloran.

No comments: