Pages

Tuesday, March 3, 2015

l'eclipsi del 20 de març i l'apocalipsi

http://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2015-march-20

El proper 20 de Març hi haurà un eclipsi de sol a Europa. O no, que sobre aquestes coses de l'astronomia sembla ser que n'hi ha que'n saben més que els físics. En fi, si punxes l'imatge o aquest enllaç a timeanddate.com (una pàgina que't recomano visitar) i, a l'imatge que veuràs, la pestanya de l'animació, veuràs el recorregut de l'eclipsi i el % del sol que serà cobert per la lluna, segons on et trobis aquell dia.

Com pots veure en el calculador d'aquest altre enllaç, a Lausanne la lluna cobrirà el sol en un 90% i l'eclipsi començarà a les 09h23 i acabarà a les 11h43 (si aquest expert no diu el contrari, clar). Fes el mateix entrant el nom de la vila on pensis trobar-te aquell dia en el calculador per informar-te de quins seran els horaris. 

Com no podia ser d'una altra manera, els experts en energia ja han anunciat una catàstrofe que es materialitzaria en un black-out elèctric del continent: bé en el moment en que s'aturi l'energia produïda pel fotovoltaic europeu, bé en el moment en que torni a produir en ple rendiment. El que justificaria plenament l'abandó d'aquest tipus de font d'energia, clar. Com ja hem deixat enrere la catàstrofe programada per l'any 2000, la del calendari maya i un munt de rucades més, aquesta és la que ara mateix sembla estar d'actualitat, i estic segur que serà un tema predilecte de les tertúlies d'experts. En fi, espero que ningú es quedi dormit i es perdi l'espectacle: ho dic en particular per en Joan Manuel.

4 comments:

  1. Doncs no he pogut ressistir la temptació de veure com anirà l´eclipsi per aquí baix,tot i que el lloc més proper és BCN.Catàstrofes a banda,un eclipsi no deixa d´ésser un fet curiós de veure.

    ReplyDelete
  2. Aparentment no ets l'únic que no ha pogut resistir la temptació. Ahir vaig tenir més de 150 visites al blog. I sobre lo de la catàstrofe ... en fi, imagino que els nostres amics periodistes s'han de guanyar la vida. Però crec que no estaria malament que deixessin de fer-ho fent por a la gent. A partir d'aquí, caldria saber si és el que de veritat li agrada a la penya, clar.

    ReplyDelete
  3. JO penso que a la penya li va la marxa,entre altres coses per què acostumen a ser d´aquells que pensen "a mí això no em pot passar" o "Osti que guapo el pet que fotrà el món",com si es tractes d´un film de ciència ficció.

    ReplyDelete
  4. En condicions normals, no hauria de passar res. Però clar, si una branca d'un arbre va deixar un cap d'any Itàlia en black out i a ningú se li va passar pel cap de tallar tots els arbres d'Europa o prohibir la revetlla de cap d'any, espero que a ningú se li acudeixi de dir cap bestiesa.

    ReplyDelete

You are welcome to leave a comment on any subject that raises your interest.