Friday, June 5, 2015

the energy strategies of swiss federal railways (2)



Seguint amb la estratègia de desenvolupament sostenible dels ferrocarrils federals que't presentava ahir, avui m'agradaria presentar-te una estratègia insòlita per la gestió de la herba dels talussos. O com fer viure simultàniament la tecnologia i el disseny més avançats en el material ferroviari amb la tradició pel manteniment de les infraestructures.

Pel manteniment de l'herba que estabilitza els talussos, els CFF han escollit les ovelles autòctones de l'inventari de Pro Specie Rara car, a un ritme de 1'000 m2 per ramat i per dia, aquestes ovelles asseguren l'estabilitat dels talussos en fort pendent amb una eficàcia inigualable.

Actualment les ovelles dels CFF s'ocupen del manteniment d'una superfície total de 2'700 hectàrees de talussos a Suïssa, el que equival a 3'800 camps de futbol. I junt amb la seva estabilitat també asseguren la biodiversitat, delmant les espècies vegetals més problemàtiques i facilitant el desenvolupament de les pastures autòctones que proporcionen hàbitat pels insectes i altres espècies de la fauna local.

Els ferrocarrils federals suïssos, coneguts per la seva puntualitat, seran també coneguts arreu del món per la qualitat de la llana i del formatge que produeixin les seves ovelles?

CFF: Les moutons des CFF.
CFF: Rapport de développement durable 2014

No comments: