Sunday, December 6, 2015

the carbon crooks


Carbon Crooks - Trailer from Rishi Media on Vimeo.

Ushuaia TV va emetre ahir al vespre un documental danès realitzat per Tom Heinemann: The Carbon Crooks (2013). Una producció que, amb el nom de Arnaque au carbone,  tornaran a passar a la graella de la cadena durant aquest mes de desembre. Personalment, et recomano que facis l'esforç de trobar-la i de veure-la al teu país.


De manera general, el documental ens presenta una Unió Europea on la incompetència i la indolència del seu funcionariat, fortament encapçalades per les dels funcionaris i els polítics danesos, han provocat que aproximadament 15 miliards d'euros hagin acabat en mans de diferents màfies organitzades, enlloc d'estar destinats a la reducció de les emissions de CO2 i/o a promoure el benestar dels contribuents.

En un moment en què a Paris està tenint lloc la COP21 | United nations conference on climate change, aquest documental del 2013 ens presenta una taxa sobre el CO2 que es va aplicar com a resultat de la ratificació del Protocol de Kyoto per limitar les emissions de carboni i reduir els gasos d'efecte hivernacle. La incompetència dels responsables de la seva implementació ha tingut com a resultat que l'aplicació de la taxa hagi tingut un cost escandalós pels països occidentals, en particular per la Unió Europea, amb uns resultats nuls pels països del tercer món als que hauria de haver beneficiat, i una massa fenomenal de capital que ha estat transferida al crim organitzat.

El més preocupant és que la taxa CO2 no solament no ha reeixit a reduir les emissions, sinó que ha acabat per fer baixar el preu de la producció d'electricitat de les centrals alimentades en carbó, el que ha tingut com a conseqüència l'augment de les emissions de CO2 fins el seu màxim històric.


No comments: