Monday, October 21, 2013

preparant la revolució del transport de demà?



Un dels blocs més interessants al que estic subscrit és: Next Big Future. Dirigit per en Brian Wang, presenta cada dia una llista de línies de innovació que segueixo amb interès.  L'edició d'avui parlava, entre altres coses, del treball que estan fent a EADS per fer realitat un avió comercial als voltants de 2030. M'ha donat peu per afegir-li una altra línia de recerca actualment en curs a l'EPFL. Potser la combinació de les dues transformi demà el transport aeri tal i com el coneixem avui. 

VoltAir
The fully electric plane, fa part d'un projecte que és conegut a EADS com VoltAir, i que es va presentar fa dos anys al Salon international de l’aéronautique et de l’espace du Bourget (Paris). Les línies globals de l'idea, que es basen en super-bateries i motors basats en la superconductivitat, es presenten als enllaços precedents, i es complementen en aquest article del Up Magazine sobre El progreso de la propulsión eléctrica. I per que't facis una idea rapida del que s'està fent en aquest projecte et proposo que li donis un cop d'ull als vídeos següents: EADS VoltAir electric airliner concept - Paris 2011, EADS E-Fan electric aircraft demonstrator, EADS E-Thrust electric propulsion system.

Clip-Air
El passat mes de Juny, un equip del politècnic federal de Lausanne (EPFL) presentava al Salon international de l’aéronautique et de l’espace du Bourget (Paris) un concepte d'avió modular que podria revolucionar el transport aeri i ferroviari, tal i com el coneixem avui en dia. Es tracta d'un projecte a llarg termini, que es porta amb el màxim dels secrets, i que és conegut amb el nom de Clip-Air. Us deixo descobrir en aquest vídeo les bases de la idea.

No comments: