El passat 24 Novbre., Enric Juliana publicava a La Vanguardia una sèrie de dibuixos centenaris del seu avi, alumne de l'Escola del Treball de Badalona i ens explicava la importància que va arribar a tenir la Geografía en la renovació pedagògica en temps de la Mancomunitat de Catalunya.
L'Escola del Treball de Badalona eé el seu origen en l'escola de la cooperativa La Bienechora de l'Ateneu Obrer de Badalona ... va ser refundada el 1915 amb el títol oficial d'Escola d'Arts i Oficis de Badalona, dependent de la Mancomunitat de Catalunya.
A aquesta segona època pertanyen els mapes del meu avi . Va ser una etapa molt interessant . Dinàmica, innovadora i de mentalitat oberta . Dirigia el centre , el llavors jove pedagog Artur Martorell , un dels pioners de la renovació escolar a Catalunya . Seguidor del mètode Montessori: estímul de la responsabilitat individual, treball col·lectiu , elaboració perceptiva dels conceptes i adaptació al medi. Redacció, Matemàtiques, Història i Geografia. Modernitat . Escola en llengua catalana.
(Enric Juliana: Mapas, mapas, mapas. La Vanguardia, 24.11.2013)
No comments:
Post a Comment