Thursday, August 10, 2023

passejant per valència



Hi ha un compte a Twitter que m'agrada visitar sovint, al que recentment m'he abonat i pel que et recomano fer un tomb: Passejant per València (@PassejantV) que respon al que hom espera d'ell després de la lectura de la seva presentació: Curiositats històriques i documents gràfics dels més de dos mil anys d'història de Valentia Edetanorum (1), Madinat al-Turab (2), Balansiya (3) i València - Cap i casal (4).

Pots completar aquesta visita amb la d'aquesta pàgina web: Passejant València amb ulls curiosos, amb la presentació que en fa d'ella el seu autor: Luis de Manuel i un índex que et permetrà descobrir articles molt interessants sobre el passat fascinant de la ciutat. Per no donar que un exemple, la ressemblança de les portalades i els patis d'alguns antics palaus de la ciutat de València amb alguns que pots trobar a Barcelona, m'ha deixat bocabadat.


  1. Wikipedia: Valentia Edetanorum [en] [fr] [es] [ca]
  2. Madínat at-Turab fou el nom amb que era coneguda coneguda la ciutat durant els foscs segles VIII, IX i XI, que vol dir 'ciutat del fang' o 'ciutat de la pols', per l'estat d'abandó en què es trobava (font: Wikipedia - Balànsiya
  3. Wikipedia: Balànsiya [en] [fr] [es] [ca]
  4. Wikipedia: València [en] [fr] [es] [ca]

No comments: