Wednesday, January 20, 2016

el bosc de Molai



Més enllà dels grans discursos sobre el canvi climàtic estan els fets. Entre aquests, que la millor eina per capturar el CO2 és tornar a fixar-lo en la vegetació. I més enllà de totes les especulacions costoses en maquinària o processos industrials per la fixació del CO2, hi ha el treball infatigable d'en Jadav Payeng que, des de 1979, s'ha dedicat a plantar un bosc de més de 500 Ha. i ha crear així una reserva forestal que està acollint animals en perill d'extinció en uns terrenys que l'acció de l'home havien transformat en un àrid desert.

Més enllà de tots els discursos, aquest vídeo et presenta fets. I més enllà de tota la penya que s'havia reunit a Paris fa uns dies esperant les decisions d'un grup de megalòmans, aquest vídeo i els articles que l'acompanyen volen demostrar que, en 36 anys, aquest home ha pogut fer el que ha fet amb uns mitjans econòmics ridículs però amb una força de voluntat i una humanitat extraordinàries.

La pregunta a fer-se és quin hauria estat el resultat si de la reunió de megalòmans hagués sortit la decisió d'invertir el 5% dels pressupostos mundials de defensa en accions d'aquest tipus. I què passaria si tots els que estaven manifestant-se a Paris utilitzessin aquests recursos per seguir personalment l'obra de Jadav Payeng.

No comments: