Monday, January 18, 2016

la contaminació i els efectes sobre el canvi climàtic

imatge de assets.inhabitat.com
Pot semblar contradictori, però un aire més net en realitat podria estar exacerbant la tendència a l'escalfament global.

Com les partícules de l'aire tendeixen a dispersar la llum solar i envien una part d'aquesta de retorn a l'espai i molts països d'arreu del món estan millorant la qualitat del seu aire, hi ha menys partícules que reflecteixin la llum. Això significa que hi ha més llum solar que està arribant a la superfície de la Terra, que queda atrapada pels gasos d'efecte d'hivernacle i que està escalfant encara més el planeta.

Aquesta situació va ser presentada per Martin Wild, investigador de l'ETH de Zurich (Suïssa), el passat 15 de desembre, a la reunió anual de la American Geophysical Union.

Wild va afegir que: Això no vol dir que la gent pugui culpar els cels més clars de l'escalfament global, perquè la causa subjacent del canvi climàtic és l'excés d'emissions de carboni a l'atmosfera. Però sembla un fet que la contaminació de l'aire podria haver contrarestat una part de l'escalfament causat per l'excés de carboni a l'atmosfera (segueix ...)


Tia Ghose: "Huh? Could Cleaner Air Be Worsening Global Warming?". LiveScience.com,18.12.2015.Accessed on December 19 2015. 

No comments: