Wednesday, April 13, 2016

suïssa: projectes en energia solar


L'installation solaire la plus puissante de Suisse
Zone Industrielle Riverside: Zuchwil (SO)
Generar electricitat i calor al sostre de casa és cada cop més interessant gràcies a preus a la baixa dels sistemes solars i de les tecnologies d'emmagatzematge. Una aplicació de la confederació www.toitsolaire.ch indica el potencial en energia solar del sostre dels edificis a partir de la seva adreça. La meitat dels habitatges del país són ja disponibles: tots els sostres de Suïssa estaran disponibles a principis de 2018.

Altrament, a finals de setembre del 2015, Helion Solar, una companyia del Grup Alpiq, va acabar la construcció de la instal·lació fotovoltaica sobre taulada més potent de Suïssa a una nau a la zona a la zona industrial de Riverside Zuchwil (Kanton Solothurn). Amb una potència total de 5'764 kilowatts-peak (kWp), aquesta instal·lació cobreix una àrea de 36'000 m2, aproximadament a la mida de cinc camps de futbol.

Just per acabar, afegir que els enginyers de Helion Solar han hagut de tenir molt en compte les necessitats del manteniment de les instal·lacions en el disseny de la infraestructura. Així per garantir l'accés en qualsevol moment al terrat, els panells fotovoltaics es van fixar sobre una estructura d'acer a quatre metres per sobre de les teulades a dues aigües i en dent de serra de la nau, el que va necessitar de la participació de grues enormes i d'un helicòpter pel seu muntatge.


No comments: