Monday, June 13, 2016

pluies abondantes et prolifération des moustiques



Ahir va estar plovent. Com dissabte, i com fa una pila de dies, després de la treva del divendres. En algunes zones del país hagi plogut com mai ho havia fet des de que tenim registres. Segons MeteoSuisse (1) "Lucerne, Château-d’Oex et Thoune ont connu leur mois de mai le plus pluvieux depuis le début des mesures au 19ème siècle".

Segons les previsions, encara tenim pel davant uns quants dies de pluja. Això vol dir que, a les zones planes, l'aigua no arribarà a infiltrar-se als aqüífers. I també que amb les temperatures relativament altes que estem gaudint, ens hem de preparar per una plaga de mosquits com les que són habituals cada any al Quebec o als països escandinaus. I és sobre aquest tema i les mesures anti-plaga que s'estan practicant al nord de Suïssa i al sud d'Alemanya que'ns parlaven a les noticies de la RTS de dissabte passat que pots trobar en aquest vídeo (2).


  1. MétéoSuisse (2016). Bulletin Climatologique mai 2016, 10.06.2016
  2. RTS (2016): Les pluies abondantes ont favorisé la prolifération des moustiques. Des campagnes pour éradiquer les larves sont en cours.TJ 19:30 du 11.06.2016

5 comments:

Israel Hands said...

Home,davant la plaga de mosquits,sempre pots tancar el ulls i fer-te el compte de que et trobes al Delta de l´Ebre.

Roy Batty said...

Doncs aquest mati he llegit un article que deia que uns científics de la New Mexico State University, havien publicat un estudi que demostrava que el perfum conegut amb el nom de Victoria's Secret era un dels repel·lents més eficaços que es coneixen pels mosquits: Scientists discover that this Victoria's Secret perfume repels mosquitoes.

I entre les bèsties que no el podien suportar mencionaven: The team used two different mosquitoes species - the Yellow Fever mosquito (Aedes aegypti), which is known to carry Zika virus in some parts of the world, and the Asian Tiger mosquito (Aedes albopictus) which can transmit Dengue Fever and Chikungunya. All things you want to avoid.

O sigui, que les recomanacions de l'OMS en relació als Jocs Olímpics de Rio d'enguany, podrien convertir-se en una recomanació per la utilització d'aquesta fragància, per no parlar de l'explosió de vendes a les platges del nostre país per tenir allunyat el mosquit Tigre.

En fi, me fa por pensar que el que es pot convertir en un èxit comercial sense precedents, es pugui convertir també en causa de suïcidi pel creador del perfum.

Israel Hands said...

Vaja,un altre negoci que se´ns ha escapat.Ara que,no acabo de veure al Sinfu venent Victoria´s secret pel delta del Mekong.

Roy Batty said...

Al Delta del Mekong no sé. Però a la Camarga si que me'l veig ...

Israel Hands said...

Banyador i sandàlies amb mitjons,potser?