Thursday, September 7, 2017

AI takeover? (2)

source: demotivation.us
El passat 29 de juny, a un post que portava per títol: AI takeover? (1), parlava dels perills de la Intel·ligència Artificial i de com, en un experiment realitzat per enginyers de Facebook i investigadors del Georgia Institute of Technology, dos Chatbot en test anàlegs a Siri (Apple) o Cortana (Microsoft), hom havia realitzat que els enginys havien acabat per raonar per sí mateixos seguint un model lògic pel qual no havien sigut programats.

En aquell moment ho veia com un gran perill per a la humanitat.

Però com hom diu en francès: Y'a que les imbéciles qui ne changent pas d'avis !  I això és el que em va passar un dia al bus després de llegir un article publicat a principis d'agost pel magazín Sciences et Avenir (1).

Segons aquest article, les autoritats xineses haurien ordenat la desactivació de dos Chatbots: BabyQ i XiaoBing, disponibles a Tencent, QQ, una mena de Whatsapp xinès.

Segons informacions que circulen per les xarxes socials, BabyQ, desenvolupat per l'empresa xinesa Turing Robot, hauria respost amb un simple "No" quan se li va preguntar si li agradava el Partit Comunista Xinès. En altres captures de pantalla compartides a les xarxes socials, un usuari va escriure "Long live the Communist Party!". Al que el xat hauria respost: "Creieu que un sistema polític corrupte i inútil com aquest pot viure molt de temps?" (2).

Si BabyQ va ser desactivat urgentment, abans de tornar a funcionar després que els enginyers el corregissin, aquest no va ser el cas de XiaoBing, desenvolupat per Microsoft, que hauria dit als seus interlocutors de la missatgeria que el seu somni era "anar als Estats Units". Mai no sabrem res més, car XiaoBing ha estat definitivament desconnectat per les autoritats xineses i possiblement hagi realitzat el seu somni.

Honestament, si comparo les respostes dels Chatbots xinesos amb films com Idiocracy (3) o amb l'excel·lent paròdia de Kid Rock sobre els votants de l'Amèrica profunda de Donal Trump (4), per no entrar en temes molt més escabrosos i delirants com ara la política espanyola ... he de confessar-te que començo a veure amb un xic més de simpatia la Intel·ligència Artificial, un xic més del que la veia a principis del 2016 (5).


  1. Sarah Sermondadaz (2017): En Chine, les chatbots sont désactivés lorsqu'ils ne sont pas suffisamment patriotes, Sciences et Avenir, 04.08.2017
  2. Kerry Allen (2017): Chinese chatbots shut down after anti-government posts, BBC News, 03.08.2017
  3. Veure el post Paleofuture, publicat en aquest blog el passat 06.09.2016 
  4. Kid Rock - Po-Dunk [Official Video], Youtube, 13.07.2017 ... just per informació, segons Wikipedia Kid Rock havia donat suport a la candidatura de Donald Trump
  5. Anibal Malvar (2017): ¿Qué fue de Tay, la robot de Microsoft que se volvió nazi y machista?, Publico, 12.08.2017

No comments: