Tuesday, November 15, 2022

agrivoltaics



Avui m'agradaria proposar-te que visitis el compte que Javier Peña (@hope_enpie) té a Twitter.

Javier es presenta com un influencer i divulgador ambiental que, el 2018, davant del famós informe de l'ONU “Ens queden 12 anys”, va decidir deixar la seva carrera professional i començar a fer vídeos divulgatius per intentar deixar un futur millor al seu fill i a les properes generacions.

Javier és també el creador del canal Hope! (1), una docusèrie que té com a objectiu difondre algunes de les solucions a la crisi climàtica que ja s'estan implantant amb èxit arreu del món, i que tenen per objectiu tornar als 350 ppm de nivell de CO₂ a l'atmosfera, el límit considerat segur per la ciència.

Al tweet amb què he obert el post d'avui pots trobar un vídeo molt interessant sobre l'agrivoltaica (2), o la combinació de l'agricultura i la producció d'energia amb plaques fotovoltaiques.

Un dels comentaris negatius que m'han cridat més l'atenció és el d'un individu que diu: En España, no. Los intereses del sector eléctrico son contrarios a todas estas innovaciones. I dic que m'ha cridat l'atenció perquè a YouTube pots trobar un vídeo que desqualifica bona part dels comentaris negatius que pots trobar al tweet.

Canal Endesa, Innovación en nuestro proyecto de agrivoltaica, YouTube, 19.05.2022

Si deixem per un moment el tema de l'agrivoltaica (pots trobar un munt d'articles si fas una recerca a Google) un altre dels tweets que pots trobar al compte de Javier està relacionat amb un post que vaig publicar a finals del mes d'octubre (3).



  1. Hope! En pie por el planeta | Hope! Revolution Earth
  2. Wikipedia: Agrivoltaics [en] [fr] [es] [ca]
  3. Veure Una altra bateria suïssa per les renovables, publicat en aquest blog el 25.10.2022

No comments: