Sunday, April 19, 2015

switzerland from above



Més gran que la Catalunya Sud (32'114 km2), Suïssa (41'285 km2) segueix sent un país de petites dimensions. Però aquest fet no ha estat un obstacle perquè Suisse tourisme hagi publicat recentment un nou itinerari de més de 1'600 km per carretera que inclou 44 atraccions majors, 22 llacs, 51 ciutats, 11 llocs protegits per la Unesco, 5 colls alpins i dues reserves de la biosfera.

Un itinerari per carretera que porta com nom: Grand Tour de Suisse (mapa) i que et proposa un mínim de 7 dies de visita a un ritme sostingut de 5 hores per dia. L'alternativa en transport public (tren, bus i vaixell), porta com a nom: Grand Train Tour of Switzerland (vídeo, animaciópanoràmics).

Al principi hom podria creure que la penya de Suisse tourisme ha fet un gra massa i que ni el país és tant gran ni hi han tantes coses per veure. Però aquest vídeo realitzat al meu cantó: Au coeur de la Région du Léman, demostra justament el munt de coses que hi han a veure solament al meu cantó (i puc assegurar-te que han oblidat unes quantes). En fi, si aquest vídeo t'ha agradat, no deixis de veure el que il·lustra l'entrada. Fa part d'una sèrie de Arte TV que ha recorregut els Alps des d'Eslovènia fins a França: Les Alpes vues du ciel (*). Aquest episodi està dedicat a un recorregut des de l'Oberland (Bern Kanton) fins el Waadtland (l'estat de Vaud, on visc).


Les Alpes vues du ciel: sèrie documental de Jean Afanassieff, Christian Schidlowski, Lisa Eder-Held, Christian Stiefenhofer i Klaus Steindl .
Coproducció: ARTE, GEIE, VIDICOM, MC4, ZDF, RTS, SWR, BR, MONTAGNE TV
D'Eslovènia a França (Eslovènia,Àustria, Alemanya, Itàlia, Suïssa i França), aquesta sèrie ofereix una nova descoberta dels Alps, un viatge únic a través la cadena muntanyosa més important d'Europa. Les belles preses aèries realitzades amb una càmera Cineflex permetent redescobrir els principals pics dels Alps i els seus llacs. La sèrie presenta també entrevistes amb gent interessant que viu a les muntanyes i valls alpines: agricultors, hotelers, ramaders, atletes,artistes. La majoria d'ells són joves i traspuen el desig de reconciliar les tradicions i la protecció de la natura amb el progrés tècnic.

2 comments:

Israel Hands said...

Ho trobo força interessant (i això que encara no he vist els videos)entre altres coses per què a la majoria de llocs, de vegades hi ha un munt d´atractius turístics que es passen per alt.Potser per què el que pot ser quotidià i normal per a uns,pot esdevenir extraordinari i atractiu per als visitants de fora.D´aquí la gran tasca de Suisse Tourisme que,segurament,a sapigut incloure totes aquelles coses (més grans o més menudes)susceptibles d´oferir un atractiu per als turistes.I espero que,entre aquestes petites coses a mostrar,hi hagi una ruta pels bars més emblemàtics de la zona.

Roy Batty said...

Doncs un dia que tinguis una bona connexió de wi-fi a mà, et proposo que't miris els vídeos, perquè estan super ben fets i els paisatges són impressionants.