Wednesday, May 4, 2016

les champignons pourront-ils sauver le monde ?



Durant milions d'anys, els bolets han aconseguit adaptar-se i colonitzar la majoria dels ecotops, creant ecosistemes estables, essencials per a la nostra supervivència. Considerats durant molt de temps com a paràsits, aquests organismes primitius es troben actualment al cor de la investigació en biotecnologia i són estudiats per investigadors de tot el món.

A través de la investigació de científics apassionats, aquest documental revela les extraordinàries propietats del regne de fongs, incloent la xarxa dels micelis i les seves qualitats de força, resistència i autoorganització intrínseques, que obren noves oportunitats per a la investigació científica i ambiental.

Des de la mycoremédiation (la reparació dels sòls), passant per la lluita contra la desertificació (amb l'exemple de la iniciativa africana de la Grande Muraille Verte), o les aplicacions mèdiques, fins a la fluïdesa de les xarxes de comunicacions, les myco-tecnologies responen als principals problemes de les societats contemporànies, preparant el terreny a les innovacions tecnològiques de demà.


Vidéothèque CNRS (2013) : Les champignons, pourront-ils sauver le monde?

No comments: