Thursday, May 26, 2016

the liberators int. / good vibrations barcelona



He de confessar-te que hi han moments en els que la hipocresia, la mediocritat, el gregarisme i/o la mala fe gratuïta de la penya me fan caure en una profunda misantropia. Afortunadament, he tingut la sort de trobar en els meus millors amics i en penya com The Liberators el millor revulsiu per fer front a aquest tipus de sentiment. I una senzilla trucada a uns, o tornar a veure un vídeo dels altres, me recorden que encara hi ha penya amb la que comparteixo un munt de valors i que la lluita per construir un món millor continua.

Avui però m'agradaria parlar-te de The Liberators. Si el podem anomenar així, un moviment creat a Austràlia per l'increïble Peter Sharp i que vaig tenir l'oportunitat de conèixer a través d'aquest vídeo, rodat en un tren de rodalies de Perth (Austràlia), un dilluns a les 07h51 del mati, amb uns passatgers que es dirigien als seus llocs de treball. Ser capaç de crear un bon rollo parell, al lloc, el dia, l'hora i entre la penya menys improbable per reeixir, van emocionar-me d'allò més.

No és però l'única acció de The Liberators que ha aconseguit seguir fent-me creure en que encara hi ha un bon raig de humanitat arreu del món. Pots trobar més vídeos a la pàgina del moviment, al seu canal youtube: entre ells dos vídeos [1] [2] rodats al tren de rodalies de Perth (Austràlia) i que van reeixir a crear un bon rollo fantàstic entre els passatgers ... que hi van participar (deixo als que preferien filmar amb el mòbil o seguir amb els seus auriculars en un altre registre).

Un altre vídeo que m'agradaria recomanar-te per la seva càrrega brutal d'humanitat és aquest: World's Biggest Eye Contact Experiment.

Però tornant a l'increïble Peter Sharp. En primer lloc, deixa'm recomanar-te veure una de les millors conferències del TED que mai he vist: Dare to be vulnerable, pronunciada a Perth el passat novembre 2015 (no oblidis ficar els subtítols sinó entens l'anglès). En ella podràs comprovar que Peter Sharp ha viscut a Barcelona al menys durant 3 anys, on va crear Good Vibrations Barcelona. Sols me queda desitjar-li a la ciutat i al país que no hagi marxat i que les seves accions arribin a sortir del cercle dels guiris i aportin un xic de la modèstia, la simpatia, la humanitat i el cosmopolitisme del que el nostre país està tant necessitat.  

No comments: