El passat 26.02.2017 publicava en aquest blog un article: Privés de savoir? Le combat d'Alexandra Elbakyan que tractava sobre els problemes de la difusió de la recerca científica a causa dels grups periodístics que s'apropien dels articles publicats i dels drets dels autors. Avui m'agradaria parlar-te de dues notes curtes publicades el passat mes de desembre a Horizons. Si el primer ens recorda que Wikipedia, amb gairebé 20 milions d'articles, és el punt de contacte més important de tots aquells que es dediquen a la recerca científica, el segon ens parla d'una pàgina: Academic Journal Reviews (ARJ).
|
Aquesta pàgina és presenta així als visitants: Hem creat aquest lloc amb l'esperança que podríem proporcionar un recurs molt valuós pels acadèmics de tot el món. Car la decisió d'on presentar un treball de recerca és un procés molt important sobre el que hi ha poca informació. Segons Horizons ARJ permet als científics una avaluació ràpida i equitativa de les seves publicacions científiques per col·legues d'arreu del món.
En tot cas sembla una via èticament molt més honesta que les pràctiques que denuncia a la mateixa edició d'Horizons Edwin Cartlidge: L'appétit grandissant des éditeurs prédateurs.
No comments:
Post a Comment