Tuesday, April 4, 2017

california will never break off from the US

Source: GeologyCafe.com
No sabia que Forbes tenia una secció de ciència (1) . I és per aquest motiu que va sorprendre'm trobar a principis de Febrer un article sobre geologia en aquesta publicació (2). I encara més el fet que no fos sinó el darrer d'una sèrie d'articles interessants publicats per Trevor Nace (3).

L'article de Nace té com objectiu desmentir una creença popular segons la qual l'estat de Califòrnia es precipitaria al Pacífic amb el proper gran terratrèmol. I per fer-ho, ens presenta la placa del Pacífic, que es mou en direcció nord-oest en el seu contacte amb la placa d'Amèrica del Nord. I com a resultat d'aquest contacte, un sistema de falles localitzades al sud i al centre de Califòrnia, on destaca la falla de San Andreas (4).

Unes falles que presenten com a característica principal que el seu moviment vertical és mimin comparat amb el seu moviment horitzontal. En el cas concret de la falla de San Andreas (5), Nace ens diu que la part occidental, que fa part de la placa del Pacífic, es mourà progressivament en paral·lel a la placa d'Amèrica del Nord, en direcció nord al llarg de la costa de Califòrnia ... fins que, en un futur molt llunyà, la superfície ocupada per l'actual Los Angeles es trobi amb la superfície ocupada per l'actual San Francisco.


  1. Forbes: Tech/science
  2. Trevor Nace: California Will Never Break Off From The US And Fall Into The Ocean, Forbes, 06.02.2017
  3. Forbes. Sites. Trevor Nace
  4. Trevor Nace: The Most Mysterious Fault In California, Forbes, 09.10.2016
  5. Veure també aquests altres articles publicats a Gizmodo. George Dvorsky: Double-Fault' Earthquake Could Devastate Southern California. Gizmodo, 15.03.2016 and George Dvorsky: Massive Earthquake Along the San Andreas Fault Is Disturbingly Imminent, Gizmodo, 30.09.2016

No comments: