Monday, September 17, 2018

free tips that you pay psychologists to tell you

Ben Stiller & Richard Jenkins / Ted talks to his psychologist, Youtube, 26.01.2017

El passat mes d'abril, brightside.me (1) publicava un divertit article que començava així: Un estudi (2) demostra que els psicòlegs suïssos tenen els salaris més alts del món. El salari mitjà d'aquests professionals és de US $ 88,304. Tanmateix, els resultats que podeu obtenir amb un especialista suís no són diferents dels que podeu obtenir amb un professional d'un altre país. 

De totes maneres, si li demanes a qualsevol pacient què li ha dit el seu psicòleg durant la consulta, probablement escoltaràs alguna d'aquestes respostes. Perquè pagar doncs per quelcom que pots trobar aquí gratuïtament?
  • La majoria dels seus problemes tenen el seu origen en la seva infància. Si esbrina i entén per què els seus pares van fer això o allò, podrà perdonar-los i fer un gran pas per acceptar-se tal com és.
  • Vostè s'ha d'ocupar dels seus propis problemes. No pot explicar les accions d'altres persones que van créixer en un ambient diferent i tenen les seves pròpies experiències, que són diferents de les seves. Es per això que, quan intenti comprendre els motius que una altra persona té per actuar d'aquesta o d'aquella manera, vostè s'acabarà enfrontant als problemes que vostè mateix ha creat.
  • Ocupis de vostè mateix, parli més dels seus sentiments i deixi de jutjar a les altres persones.
  • Vostè ha de sortir de la teva zona de confort.
  • Estableixi els seus límits i no deixi que ningú els travessi.
  • Faci un petit pas endavant cada dia que passa.
  • Pensi en tota l'experiència que està guanyant gràcies a aquesta situació.
  • Actuï amb moderació, però decididament, davant d'una situació inestable. Si té problemes i sap què ha de canviar, canvi-ho i no deixi que altres ho facin per vostè (jo afegiria: asseguris abans que els "altres" no consulten també un psicòleg, altrament el show pot ser de pronòstic reservat!)
  • No sigui el seu propi torturador, sigui el seu propi amic.
Recordant l'escena del psicòleg al film de Peter i Bobby Farrelly: There's Something About Mary, jo em permetria tancar aquesta entrada dient que, fins i tot un salari de US $ 88,304, pot considerar-se que no és gran cosa si no fas res d'altre que escoltar una bajanada darrera l'altra cada dia, tots els dies de la teva vida.


  1. 10 Free Tips That You Pay Psychologists to Tell You, Brightside.me, 11.04.2018
  2. Amber Hewitt: 8 Highest Paying Countries For Psychologists, insidermonkey.com, 05.04.2017

No comments: