Tuesday, September 4, 2018

nou estudi sociològic sobre els usuaris d'iPhone

Jacob Siegal: 11 things to do with your old headphones now that Apple has ruined your life, bgr.com, 16.09.2016
El 25 d'Agost Anna Solé publicava a La Vanguardia un resum d'un estudi sociològic imprescindible (1) publicat un mes abans a un prestigiós blog (2) dedicat a la compravenda d'aparells electrònics de segona mà. Segons aquest estudi "el 70% dels solters prefereix sortir amb algú que faci servir un iPhone en comptes dels mòbils Android".

Gràcies a l'article d'Anna Solé també he descobert al seu titular que els usuaris dels iPhone són molt més 'guapos' que no els que tenen un aparell equipat amb Android. No és una afirmació fàcil de trobar a les excel·lents infografies de l'estudi científic de Decluttr (2), tampoc a l'altra font mencionada per l'autora, un article publicat a The Independent (3): probablement perquè l'article a The Independent també es basa en l'estudi científic de Decluttr (2).

Seguint amb l'estudi científic de Decluttr, els usuaris d'un aparell equipat amb Android, a més de ser lletjos, ho tenen fatal per lligar. A això s'ha d'afegir que són uns supremacistes desagradables car, si el 65% dels usuaris d'iPhone estarien disposats a tenir una primera cita amb algú que tingui un Android, sols el 53% dels usuaris d'Android accediria a fer-ho amb algú que tingués un iPhone.

La conclusió és que, si els aparells equipats amb Android representen el 87% del mercat i els d'Apple sols el 12% (4), realitzaràs que el món està ple de gent lletja i desagradable. Alguns fins i tot amb una educació lamentable, com ara l'equip de El Mundo Today que, no tenint prou en fer la vida impossible als hipsters, també ataca injustament a Apple i als usuaris d'iPhones (5).

En aquest context no és difícil de comprendre que, malgrat que l'estudi afirma que lliguen més que els usuaris d'Android, el 70% dels solters prefereixi sortir amb algú que tingui un iPhone, com el d'ells. I sabent que, a més de "guapos", els usuaris d'iPhone són molt més romàntics que els d'Android, hom els pot perdonar que siguin partidaris d'acabar una relació a través d'un missatge si aquesta no els acaba d'agradar. Perquè haurien de tenir més contemplacions amb gent que, a més de lletja, és desagradable?

Just per acabar amb una nota positiva, dir que tinc un conegut que està molt enamorat d'una noia que té un iPhone. Per intentar conquerir el seu cor s'ha comprat un nou model de Huawei que permet afegir el text "enviat des del meu iPhone" al final dels e-mails (6). Ja han quedat per veure's a un Starbucks i ell ha pensat presentar-se amb un vell iPhone 4S de segona mà que li ha comprat a un hipster. Potser quan la noia el vegi amb aquest aparell s'aixequi un moment per anar al WC i aprofiti per enviar-li un whatsapp per acomiadar-se d'ell. O potser no. Jo no he volgut fer cap comentari sobre el tema i li he desitjat molta sort.


  1. Anna Solé Sans: Los “de iPhone” son más guapos. Un estudio asegura que el 70% de los solteros prefiere salir con alguien que use iPhone en vez de móviles Android, La Vanguardia, 25.08.2018
  2. Laura Hamill: Is your phone hurting your dating life?, Decluttr, 18.07.2018
  3. Sabrina Barr: Android users more likely to be unlucky in love, survey finds, The Independent, 19.07.2018
  4. Apple Vs Android - A comparative study 2017, Moon Technolabs, 27.02.2018
  5. El Mundo Today, resum d'articles relacionats amb els iPhones.
  6. El nuevo Huawei permite añadir el texto «enviado desde mi iPhone» al final de los correos, El Mundo Today

No comments: