Friday, August 28, 2015

de veritat creus que saps què és el colonialisme?

Si quan llegeixes el diari tens el sentiment de no veure res d'altre que crisi econòmica, fanatisme religiós, fenòmens migratoris massius per fugir de la mort o de la misèria, pobles que volen sacsejar-se de la tirania i lluiten per la seva llibertat.

Si tens el sentiment de viure en un món on tot s'està fotent de través i on la única certesa del present és la incertesa del futur. El sentiment d'estar manipulat per un grup que ho domina tot. Si creus que estàs vivint un període històric excepcional ...

Deixa'm dir-te que els teus profes d'història contemporània no són millors que els que jo vaig tenir. I com en George Santayana deia que: Aquellos que no recuerdan el pasado están condenados a repetirlo et proposo de veure el món del s XIX a partir de la biografia al wiki de Lord Palmerston.

Perquè, si de veritat creus saber què és l'imperialisme, i quines són les bases geopolítiques sobre les que s'ha construït el nostre continent (per no parlar dels altres), la lectura de la biografia de Lord Palmerston i de tot el que va fer en nom del país que representava potser et faci canviar un parell d'idees.

No comments: