Thursday, February 9, 2017

chasing ice (2012)


El 02.01.2017, el meu amic Sinfu va publicar al blog d'El Geograf Solitari un vídeo publicat al canal youtube d'Exposure Labs:  Chasing Ice, captures largest glacier calving ever filmed. Un vídeo brutal que recull un dels millors extractes d'un documental brutal del 2012, filmat arreu del món a uns paisatges d'una bellesa brutal, premiat arreu del món i que pots sobrevolar en aquest trailer: Chasing Ice. Official Trailer. Si llences una recerca a Google, trobaràs un munt de pàgines amb informació sobre el documental. Jo et proposo de començar per aquestes: Wikipedia, IMDb i, naturalment, la pàgina oficial de Chasing Ice.

James Balog era ja un reputat fotògraf americà especialitzat en la captura d'imatges que fiquen en evidència les relacions entre l'home i el medi ambient quan, a la primavera de 2005 i per encàrrec de National Geographic, es va dirigir a l'Àrtic per prendre unes imatges destinades a explicar el canvi climàtic. 

Tot i que Balog era un escèptic sobre la realitat del canvi climàtic, aquest primer viatge a l'Àrtic va canviar radicalment les seves conviccions. Mesos després de finalitzar la seva primera campanya de fotografies, va concebre l'expedició més audaç de la seva vida: L'Extreme Ice Survey i amb una banda de joves aventurers va començar a instal·lar 26 càmeres alimentades amb energia solar per prendre sèries de fotografies basades en la tècnica del time-lapse a glaceres situades a Groenlàndia, Islàndia, Alaska, els Alps i les Muntanyes Rocoses. Balog va necessitar milers de fotografies capturades durant molts anys abans de veure el resultat del seu treball. 

Un resultat d'una màgia inquietant, on varis anys de muntanyes de gel en moviment es comprimeixen en uns segons en aquest vídeo realitzat per Jeff Orlowski que ens fa testimonis de la seva desaparició.

No comments: