Wednesday, February 22, 2017

el món tal com és ...

Recordant una entrada que vaig publicar recentment: politically correct geography, però sense caure en la militància activa de la 'Organization of Cartographers for Social Equality' ni en el sensacionalisme de la penya de BuzzFeedBlue i el seu vídeo Maps That Prove You Don't Really Know Earth (gràficament acceptable, llàstima dels comentaris!), la penya de brightside.me va publicar l'estiu de l'any passat:  After You’ve Seen These Maps, Your Image of the World Will Never Be the Same Again!, una reduïda col·lecció de mapes que, junt amb el vídeo mencionat abans (i molts altres que trobaràs a youtube), ens ajuden a reconstruir la visió que tenim del món gràcies a la projecció de Mercator.  

2 comments:

Israel Hands said...

Bona entrada.La màgia de les projeccions cartogràfiques o la distorsió de les superfícies.Il.lusió òptica que pot defraudar a més d´un que creu que,donant-li un cop d´ull a qualsevol mapa,viu en un gran país.

Roy Batty said...

Gràcies pel comentari, Hands. La veritat és que vaig caure per casualitat sobre aquest article i me va seduir immediatament la seva senzillesa i la força pedagògica d'un grafisme molt efectiu.