Friday, July 28, 2017

International Space Station on Google Street View

El passat 21 de Juliol la premsa d'arreu del món publicava amb entusiasme que Google Street View posava a disposició de tothom una visita virtual a l'interior de l'Estació Espacial Internacional (1). Si en vols saber més del que diuen sobre el tema les agències de premsa, val la pena passar-se pel blog de Google i llegir l'article publicat per l'astronauta francès de l'Agència Espacial Europea (2) Thomas Pesquet (3): Welcome to Outer Space View (4):
Nota de l'editor: a partir d'avui podeu explorar l'Estació Espacial Internacional a Street View a Google Maps. Thomas Pesquet, astronauta de l'Agència Espacial Europea (ESA), va passar sis mesos a bord de l'ISS com a enginyer de vol (...) i en aquest post ens explica què és viure l'ISS i la seva experiència en la captura d'imatges Street View en gravetat zero.
Abans d'entrar a l'estació et proposo anar a veure on es troba en aquest moment amb l'ajuda del rastrejador de l'ESA: Where is the International Space Station?  Seguidament, et proposo d'anar al post de Thomas Pesquet: Welcome to Outer Space View i anar punxant els enllaços que trobaràs sota les fotografies, que et portaran a Google Maps. I, a partir d'aquí, ja ho saps. Desplaçar-te en el sentit que vulguis i fer els zooms que vulguis sobre els objectes de l'ISS que més t'interessin. També pot pagar la pena passar-te per la galeria d'imatges de Street View.

Sense treure-li cap mèrit a Google, crec que val la pena passar-se i navegar una estona de manera indolent per les imatges dels diferents mòduls de l'estació espacial a les pàgines de la ESA: International Space Station Panoramic Tour. Personalment, les trobo francament impressionants. També pots passar-te per la pàgina de Destination Orbite, on podràs veure a quina hora pots observar la ISS des de la teva ciutat i algunes de les webcams que estan instal·lades a l'ISS.

No ho deixis per més tard. L'any vinent farà vint anys del llançament del primer mòdul de l'estació, i hi ha qui parla ja del seu desmantellament, entre 2018 i 2020. Tal com va el món, serà difícil de trobar el finançament necessari per a la construcció d'una nova estació internacional que la reemplaci.  


  1. Wikipedia: International Space Station [en] [fr] [es] [ca], Web Page at NASA, Facebook
  2. Wikipedia: European Space Agency [en] [fr] [es] [ca], ESA home page
  3. Wikipedia: Thomas Pesquet [en] [fr]
  4. Thomas Pesquet (2017): Welcome to Outer Space View, blog Google, 20.07.2017

No comments: