Thursday, July 13, 2017

schwarzenegger’s r20 alliance, alpiq and bg

A principis de mes vaig visitar les news d'Alpiq (1) per buscar informació sobre l'adquisició per aquesta companyia d'una societat suïssa especialitzada en la producció d'hidrogen a partir de diverses fonts: Diamond Lite (2). Més que res, perquè la TV francesa feia dies que ens bombardejava amb la notícia de la visita a Paris del vaixell Energy Observer (3), presentat com:
"le premier navire à hydrogène autour du monde" (...) "le défi des architectes, ingénieurs et navigateurs : viser l’autonomie grâce à la mixité énergétique et la production décarbonée d’hydrogène à partir de l’eau de mer".
Buscava informació perquè creia haver llegit a algun lloc que Diamond Lite era el proveïdor d'un aparell electrolític de tipus H4m (4), instal·lat a bord del vaixell per la generació de l'hidrogen que utilitzarà pel seu desplaçament.

I mentre estava a la recerca de més informació sobre aquesta adquisició, vaig caure sobre una altra notícia de la qual no estava al corrent: Alpiq i una altra societat suïssa, on conec alguns enginyers que treballen a la seu de Lausanne: BG Consulting Engineers (5), havien signat el passat mes de juny un 'memorandum of understanding' (6) amb una ONG que, presidida per Arnold Schwarzenegger, compta amb el suport de Nacions Unides: R20 Regions of Climate Action (7). Tradueixo una part de l'article amb l'ajuda de Google Translate:
Un dels eixos principals del progrés econòmic dels països emergents i en desenvolupament és un subministrament elèctric adequat. Tanmateix, en moltes regions, aquesta infraestructura o està subdesenvolupada o és fins i tot inexistent. Moltes vegades hi ha una manca de fons per a estudis de viabilitat per a projectes de desenvolupament d'infraestructures. En aquesta fase de preinversió, R20, Alpiq i BG contribuiran a la realització de projectes destinats a la utilització de fonts d'energia renovables: solar, hidroelèctrica, eòlica i biomassa. Al costat dels aspectes de la protecció del clima, un avantatge addicional d'aquests projectes és que alleugen la càrrega financera que els combustibles fòssils suposen per a regions amb pocs recursos econòmics.

L'aliança R20, i la seva xarxa formada per ciutats i regions d'arreu del món, ja han identificat més de 400 projectes d'infraestructures que s'ajusten als objectius del Acord Climàtic de París. La majoria d'aquests projectes es troben a l'Àfrica. L'objectiu dels socis serà establir una estructura de preinversió per a projectes en les àrees de les energies renovables i de l'eficiència energètica. Aquesta estructura permetrà seleccionar les propostes de projectes més interessants i Alpiq i BG de realitzar estudis de viabilitat tècnica i econòmica, que també se centraran en l'explotació sostenible i el manteniment a llarg termini de les noves infraestructures. El finançament i la implementació dels projectes seran organitzats per R20 i els seus grups d'inversors associats. A més, R20 també assumirà el paper de coordinador entre les autoritats locals, regionals i nacionals i els desenvolupadors dels projectes.

  1. Alpiq: home, media releases
  2. Diamond Lite: home
  3. Energy Observer: home
  4. Energy Observer: The first hydrogen vessel around the world, Diamond Lite, 28.06.2017
  5. BG Consulting Engineers: home
  6. Arnold Schwarzenegger’s R20 alliance, Alpiq and BG Consulting Engineers: combined forces for sustainable energy projects, Alpiq Stories, 03.07.2017
  7. R20 Regions of Climate Action: wikipedia, home

No comments: