Wednesday, July 26, 2017

luc besson - valerian (2017)

Films Actu: VALERIAN : le nouveau blockbuster de Luc Besson (2017)

Vaig llegir a Les Inrocks que el film s'havia d'estrenar el 21 de Juliol als USA i avui a França. També que sortirà amb el handicap d'unes crítiques més aviat negatives pel que fa a l'argument del film i allò que li diuen la credibilitat dels actors.

Es possible que els crítics estiguin decebuts perquè, recordant un altre film de Besson: The Fifth Element (1997), s'hagin trobat amb què ni Dane DeHaan és Bruce Willis, ni Clara Delevingne és Milla Jovovich. Podria dir que són actors amb registres diferents, però estic segur que no t'ho creuries. No ho faré, doncs.

Pel que fa a l'argument ... Segur que superarà de lluny El caballero del dragón (1985): hi ha pocs films a la història del cinema que no arribin a fer-ho. I tot i que The Fifth Element (1997) tenia, entre altres coses, una estètica que no et deixava indiferent i un argument infumable, Rotten Tomatoes confirma que va ser molt més apreciat pel públic i la crítica que altres films infumables en estètica i argument, com ara Dune (1984), de David Lynch; o Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002) de George Lucas. Clar que, també he de dir que el públic i la crítica van apreciar molt més aquests films que Lucy (2014). No és el meu cas!

Si a Les Inrocks ens presenten un consens generalitzat al voltant de què el film es fa molt llarg -especialment des que es transforma en un videoclip sense argument-, David Ehrilch, a IndieWire diu del film que: Els primers 25 minuts del film s'haurien de passar en bucle al Louvre.

Clar que, també s'ha de dir que a Les Inrocks estan molt emocionats amb l'anunci de la sortida de Blade Runner 2049 ... No és el meu cas. 

No comments: