Thursday, August 10, 2017

deborah lipstadt: truth is not relative

Deborah Lipstadt: Behind the lies of Holocaust denial, TED, April 2017 at TEDxSkoll

Uns extractes de la presentació:


.
.
.
A molts de nosaltres ens van ensenyar a diferenciar entre fets i opinions ... Després d'estudiar als revisionistes, penso diferent: existeixen els fets, les opinions i les mentides. I els revisionistes volen agafar les seves mentides, disfressar-les d'opinions potser una mica extremes, una mica maquillades d'avantguardistes ..."De totes maneres, com són opinions, haurien d'iniciar una conversa". I llavors, a la fi d'aquest procès, modificar els fets.

    No es veuen les túniques del Ku Klux Klan, les creus ardents, ni tan sols se sent clarament el discurs de la supremacia blanca. Podem anomenar-los "dreta alternativa" o "Front Nacional", triïn. Però per sota s'amaga el mateix extremisme que vaig trobar entre els revisionistes disfressat de discurs nacional.
    La veritat no és relativa. Molts de nosaltres vam créixer en un món acadèmic acostumat al pensament liberal il·lustrat, on se'ns ensenya que tot està subjecte a debat. Però aquest no és el cas. Hi ha certes coses que són veritat. Hi ha fets indiscutibles, veritats objectives. Galileu ens ho va ensenyar fa segles. Fins i tot després que el Vaticà el va obligar a negar el fet que la Terra es mou al voltant del Sol, no va callar i, què v dir? "I, no obstant això, es mou" ... La Terra no és plana. El canvi climàtic és real. Elvis no està viu.

    No comments: