Thursday, September 5, 2019

cyberdefence specialist to be new army chief




swissinfo.ch publicava ahir la notícia del nomenament pel govern federal d'un nou cap de l'exèrcit: un exbanquer que actualment dirigeix l'Armed Forces Command Support Organisation (AFCSO).

El nou cap de l'exèrcit ha treballat com a especialista en informàtica i en anàlisi financer en llocs clau de diversos bancs del país: UBS, Bank Vontobel i Credit Suisse. La seva candidatura va ser retinguda pel govern federal gràcies a la seva "gran experiència en la direcció de projectes complexos i en ciberdefensa".

Aquest nomenament respon a l'entrada en vigor el passat mes de març d'una llei federal de ciberdefensa militar, en virtut de la qual l'exèrcit s'ha de dotar d'una unitat especial de ciberseguretat ad hoc. Aquesta unitat constarà d’entre 100 i 150 experts en informàtica i 400-600 soldats en servei,  i té com a missió principal ser el centre d'operacions de l'exèrcit per a la guerra electrònica, incloent-hi la criptologia i les mesures de protecció contra els ciberatacs a instal·lacions civils i militars. Assegurant que el nostre exèrcit i la nostra economia siguin operacionals en tota mena de circumstàncies: en situació normal, en període de crisis, desastres i conflictes.


No comments: