Sunday, September 1, 2019

rainbow mountains

rainbowmountainperu.com

Fa uns dies vaig trobar entre les meves notes uns articles publicats a Forbes (1) i a la versió nord-americana del HuffPost (2) sobre la Muntanya dels Set Colors, a Vinicunca (Perú, 5.200 m) (3). Sobre les particularitats geològiques de les muntanyes i les concessions mineres del govern peruà a una zona que haria d'estar protegida com a patrimoni de la humanitat et deixo llegir l'article de Wikipedia i els seus enllaços.

Com aquesta muntanya es troba a només 3 h del centre històric del Cusco i al National Geographic la van incloure al “Top 100 Places To Visit Before You Die”, normalment ja par part dels circuits que programen la seva visita abans o després de la del Machu Picchu (4). Així que, si tens pensat deixar-te caure pel Perú abans les explotacions mineres encara no s'ho carreguin, et proposo donar un cop d'ull a rainbowmountainperu.com.

The Ausangate Rainbow Mountains of Peru (Credit: flashpackerconnect.com)
Si la Muntanya dels Set Colors t'ha impresionat, no hauries de perdre't dos article de Forbes (5) i al HuffPost (6) sobre les muntanyes del Zhangye National Geopark (7).

No són les úniques formacions geològiques d'aquest tipus que pots trobar al planeta, però sí que són les més espectaculars, en especial les del Zhangye National Geopark (7). En tot cas, avui no he afegit més bibliografia que la dels articles de Forbes i del HuffPost perquè en trobaràs a manta si llences una recerca "Rainbow Mountains" amb Google. I el mateix val per les imatges i els vídeos.

Espero que t'ho passis tan bé com jo m'ho he passat amb el resultat de les teves recerques. Deixa'm just compartir amb tu que tinc el sentiment que moltes de les imatges que veuràs tenen pinta de haver passat abans pel PhotoShop a fi de donar més vida als colors (8) !

Rainbow Mountains In China’s Danxia Landform Geological Park Are Very, Very Real,
HuffPost, 31.07.2013

  1. Trevor Nace: Welcome To The Incredible Rainbow Mountains Of Peru, Forbes, 21.02.2017
  2. Purehow: These Rainbow Mountains In Peru Look Like They’re Straight Out Of A Dr. Seuss Book, HuffPost, 05.08.2018
  3. Wikipedia: Vinicunca
  4. Wikipedia: Machu Picchu
  5. Trevor Nace: The Rainbow Mountains Of China Are Earth's Paint Palette, Forbes, 02.03.2016
  6. Rainbow Mountains In China’s Danxia Landform Geological Park Are Very, Very Real, HuffPost, 31.07.2013
  7. Wikipedia: Zhangye National Geopark
  8. No et perdis els divertits comentaris sobre la saturació artificial dels colors a un tweet que Laura Franch va publicar el passat 28.06.2019: En la Montaña de los 7 Colores de Cusco, Perú, a 5200 m

No comments: