Tuesday, October 19, 2021

always look on the bright side of life

Always look on the bright side of life (spanish sub), YouTube, 07.05.2007


Demà acaba a Nashville la convenció de la National Funeral Directors Association (1). Tenia moltes ganes d'anar-hi per veure els darrers models de la gamma 2021 de Cadillac, Lincoln, Chevrolet i Mercedes (2). En particular el 2019 Eagle Cadillac XTS Kensington (3), que l'amic Pepo m'havia encarregat de veure detingudament per estudiar el seu ús potencial pel càmping i el caravàning.

La veritat és que també tenia ganes de veure als companys de la professió: sentir els darrers acudits dels funerals d'enguany, anar al concert de country programat pel passat diumenge i experimentar les sensacions que provoca l'oxigen aromàtic patrocinat per l'Express Funeral Funding a l'Oxygen Bar (4). I com la convenció d'enguany té lloc a Nashville i m'agrada la bona música country, et deixo imaginar altres coses que també m'hauria agradat fer.

I és que, no sé si ja t'ho havia dit, però enguany, amb un amic que viu a La Ràpita, un altre que viu a Cork i en Doc, que mai se sap massa bé on para, vam crear una filial del Geògraf Solitari Group, que hem anomenat Creative Funerals Inc. Tot i que teníem pensat presentar el nostre Monty Python Pack a l'exposició de la NFDA,

Francament, a en Hands ni li agrada la música country, ni li deia res d'anar a Nashville. Així que, malgrat tenir-ho tot preparat per presentar el nostre Monty Python Pack a l'exposició de la NFDA d'enguany, va proposar que millor ho deixàvem per la Leadership Conference, que tindrà lloc el mes de juliol de l'any vinent al Walt Disney World’s Yacht and Beach Club Resort, a Orlando (Florida) (5).  El resultat de la votació no va ser cap misteri, car en Sinfu va dir que el cos li demanava ballar salsa i en Doc que preferia la cuina cubana a la de Tennessee.

La idea del Monty Python Pack me la va donar un bon amic que vaig conèixer a la UAB i de qui no diré el nom perquè, si mai el relacionessin amb mi, posarien fi a una llarga carrera política. Aquest amic va dir-me que havia demanat a la seva família que, el dia que morís, volia que al seu funeral passessin el tema de 'Always look on the bright side of life', el vídeo amb què he obert l'article d'avui.

Funeral de Graham Chapman subtitulado (1989), YouTube

Deixant oberta la possibilitat als familiars i amics perquè puguin afegir els canvis que considerin convenients, el Monty Python Pack de base es presenta així:
  1. En primer lloc, durant el funeral, un discurs similar al que John Cleese va fer durant el funeral de Graham Chapman (6) el desembre del 1989. Una opció "+" del pack, inclouria la distribució de birres i fulls amb la lletra de 'Always Look on the bright side of life' perquè la cantessin els participants de la cerimònia. I una opció "++" del pack, una versió del tema interpretada per Evaristo Páramos, de La Polla Records, que també s'encarregaria de la lectura de l'homenatge del difunt.
  2. Durant els darrers adeus i l'entrada del taüt al forn d'incineració, sonaria una versió instrumental de 'Always look on the bright side of life', mentre es distribuirien birres, pistatxos i pop-corn entre els assistents.
  3. Finalment, per evitar als familiars la difícil decisió de què fer amb les cendres o la despesa d'un columbari que ningú visitaria en el futur, Creative Funerals Inc. organitzaria una trobada de vells amics i, després d'una generosa oferta de birres, començaria un petit recordatori d'anècdotes del difunt que acabaria de manera similar al final de l'entrevista que Robert Klein va fer als Monty Python el 7 de març del 1998 al Wheeler Opera House, a Aspen (Colorado), durant el The US Comedy Arts Festival (7).
Monty Python y las cenizas de Chapman, YouTube, 03.06.2007


Altres lectures d'interès:
  1. National Funeral Directors Association (NFDA): 2021 NFDA International Convention and Expo
  2. Parks: All Herses models
  3. Parks: 2019 Eagle Cadillac XTS Kensington
  4. 2021 NFDA International Convention and Expo: Fabulous Finds
  5. NFDA: Conferences
  6. Treinta años del funeral de Graham Chapman, en el que todos se reían del muerto porque él lo habría querido así, Uppers.es, 22.10.2019 | José González Vargas: La otra vida de Graham Chapman, el Monty Python ‘queer’, El Pais, 13.07.2021
  7. Wikipedia: Monty Python Live at Aspen

No comments: