Tuesday, October 12, 2021

christopher david white

Christopher David White: Untitled - Work in progress, Vimeo, 05.03.2017


A principis d'aquest mes, vaig veure un tweet que presentava les fotografies d'unes escultures de Christopher David White (1) i ho feia així: El artista estadounidense Christopher David White busca troncos y raíces de árboles caidos y hace esto con su madera sin tratar. Impresionante (2).

Christopher David White, Los Árboles Mágicos, Twitter, 03.10.2021

A la seva home page, l'autor es presenta com un escultor 'trompe l’oeil' que treballa predominantment amb argila, dedicant molta atenció als detalls. Les seves obres sovint tenen la ressemblança amb peces de fusta en descomposició, metall rovellat o altres materials presentant diverses etapes de deteriorament. Segons l'autor, aquests treballs exploren la relació entre la humanitat i la natura, i com ambdues es troben en un estat constant de flux entre el creixement i la decadència.

Tina Meamar: Not wood, ceramics. Christopher David White, artpeople.net, 17.10.2016

Una recerca a Google et permetrà descobrir un gran nombre d'articles dedicats a aquest autor. Personalment, et proposo començar amb aquests que, no sé si són els millors, però sí que són alguns dels que he llegit: Vaig enviar un missatge privat per Twitter a l'autor del tweet per advertir-lo del seu error. En la seva resposta, l'autor de l'article va dir-me que havia retranscrit fidelment un article publicat a Chainsaw Artist (3).

És per això que no em cansaré mai de dir als detractors de les informacions publicades a les xarxes socials que, si bé és veritat que de vegades podem trobar en aquestes algunes informacions que no s'ajusten a la realitat, també tenim a disposició les eines per contrastar-les i comprovar la seva veracitat.

En realitat, el contingut de les xarxes socials només pot confondre a aquells a qui podien confondre ja abans les notícies publicades als mitjans de comunicació tradicionals: diaris, ràdio i TV. Abans de l'arribada d'Internet i dels motors de recerca, era molt difícil poder contrastar-les i comprovar la seva veracitat.


  1. Christopher David White: Home page
  2. Christopher David White, Los Árboles Mágicos, Twitter, 03.10.2021
  3. Chainsaw Artist: Home page

No comments: