Friday, October 15, 2021

interactive pangaea map

Interactive Pangaea Map With Modern International Borders, Brillant Maps, 26.06.2017


Pangea és el nom amb què hom coneix el gran supercontinent que va existir a la fi de l'era Paleozoica i començaments de l'era Mesozoica. Un supercontinent que, fa uns 335 milions d'anys, degut al moviment de les plaques tectòniques, va unir tots els continents en un de sol.

Massimo Pietrobon, amb el suport de Tomas Slavkovsky, van crear un mapa interactiu de Pangea sobre el que van superposar les modernes fronteres internacionals.

Des d'un punt de vista geogràfic, el mapa és una total aberració, car les terres emergides d'aquella època no tenen res a veure amb les que coneixem actualment, tot com la deformació de la superfície dels actuals països, el que fa que aquest mapa sigui més fals que els màsters de Pablo Casado.

T'he de confessar però que veure Suïssa banyada per les aigües del Mar de Tetis m'ha divertit molt. Gairebé tant com veure la frontera entre l'Andalusia occidental amb el Canadà o la de Navarra amb la Ligúria italiana.

Ara et proposo punxar aquest enllaç (1) i divertir-te movent el mapa en totes les direccions: engrandint o reduint la seva escala com et vingui de gust. Recorda que el mapa interactiu és el que trobaràs al final de l'article: el mateix que pots veure la imatge amb què he obert el post.


  1. Interactive Pangaea Map With Modern International Borders, Brillant Maps, 26.06.2017

No comments: