Thursday, February 3, 2022

fiber cable management: the spaghetti approach (1/3)

Source: @daveguasch


El passat 20 de novembre, mentre fèiem un tomb per Noubarris (Barcelona) després de dinar amb l'amic Enric, vaig veure davant de l'antic Bar Sibaris (1) quelcom que em va impressionar moltíssim i que no vaig poder estar-me de fotografiar. Em refereixo a l'enrenou de cables de fibra òptica que pots veure a la imatge amb què he obert aquest post.

Uns dies abans, EtFelicitoFill (2) havia publicat a un tweet la imatge irònica que pots veure a continuació: dic irònica pel nom del carrer, clar.

source: @etfelicitofill, 03.11.2021

Entre els comentaris d'aquest tweet, vaig retenir el de la fotografia i el comentari d'un dissenyador que utilitza l'àlies @BadBigTime.

source: @BadBigTime, 03.11.2021

Hi ha qui diu que aquestes imatges no ajuden gaire a sostenir la reputació internacional de la Smart City (3) que fa anys que Barcelona presenta a la resta del món. També hi ha qui diu que aquestes imatges reflecteixen els dèficits de la formació professional i la manca de tècnics municipals a una ciutat orgullosa de la seva arquitectura i del seu urbanisme. Hi ha qui troba molt estrany els atacs constants de les forces vives de la ciutat davant de les actuacions antiestètiques del consistori i el seu silenci davant de les aberracions urbanístiques practicades per les empreses de telefonia.

Hi ha també qui diu que es tracta d'una intel·ligent campanya de màrqueting destinada als visitants del Barcelona Mobile World Congress (4). L'indecent cablejat de la fibra a Barcelona demostraria als participants del Congrés fins a quin punt està saturat el cablejat dels domicilis de la ciutat, el que es convertiria en un argument de pes pel ràpid desplegament de la 5G i 6G a la ciutat, la instal·lació de les antenes necessàries i el desmantellament progressiu del cablejat de la fibra als edificis: enllà on fos possible, a càrrec de les finances municipals.

Accessòriament, els periodistes podrien presentar els avantatges imprescindibles de tenir les neveres o les rentadores connectades a la 5G o a la 6G. Destacant, a més del recordatori de la compra de iogurts a través d'una aplicació del mòbil, la possibilitat de contactar en cas d'avaria un Call Center instal·lat a Irlanda, que transmetria l'incident als serveis tècnics instal·lats a Alemanya perquè identifiquessin a distància la natura del problema i enviessin les ordres de treball i, per avió, les peces necessàries -degudament embalades en cartró reciclat- a una empresa local subcontractada, que s'ocuparia de la reparació.

Com mai no he vist a Suïssa aquests enrenous de cables pel carrer, dedueixo que visc a un país que deu estar molt poc connectat. Així que t'he de confessar que desconec quina és la part de raó que poden tenir aquells que fan aquest tipus de comentaris. Segurament parlen sense saber.
source: We'll discover it next Tuesday


  1. Veure La porta de Tannhauser, La fredorada de gener de 1985 i Street View - A time machine, publicats respectivament els 27.04.2019, 03.12.2021 i 31.01.2022
  2. EtFelicitoFill: Blog, Twitter, Instagram, Facebook
  3. Smart City Expo World Congress, (Barcelona, November 15-17 2022)
  4. Barcelona Mobile World Congress

No comments: