Sunday, June 8, 2014

swiss population is growing faster than expected

La població suïssa està creixent pel damunt de les ultimes  previsions demogràfiques, realitzades el 2010.

Segons les últimes estimacions de l'Office fédéral de la statistique (OFS) el limit dels 8,5 milions d'habitants s'haurà assolit ja el 2019, quatre anys abans del que es preveia a les projeccions realitzades el 2010.



Segons aquestes estimacions el creixement de la població a nivell nacional serà del 6,7% entre 2014 i 2023 i estarà estretament lligat al creixement de la immigració. Els cantons de Vaud i Ticino tindran el creixement més alt, amb el 10,1% i 9,5 % respectivament, seguits de molt prop pels cantons de Friburg, Valais i Thurgau amb un 9 % o més. Altres cantons com ara Appenzell Ausserrhoden, Glarus i el Jura tindran un creixement d'entre el 2,5 i el 3,1% i Uri, el més lent amb un 0,4%.

Pots donar un cop d'ull a l'estudi punxant l'enllaç: Le défi démographique: perspectives pour la Suisse. Rapport de l'Etat- major de prospective de l'administration fédérale. Donat que la demografia no és una ciència exacta, val la pena passar-se per la galeria de mapes interactius de l'OFS per anar donant un cop d'ull. Si prefereixes veure les dades pots fer-ho a STAT-TAB la base de dades interactives de l'OFS (+informació).

No comments: