Tuesday, November 25, 2014

a tech start-up just restored my faith in humanity



Les imatges per satèl·lit han revolucionat el nostre coneixement de la Terra amb imatges d'alta resolució disponibles en línia. Will Marshall, de Planet Labs (apunta't aquest enllaç!), ens proposa en aquest vídeo fer-ho millor, més ràpid i amb aparells més petits: satèl·lits no més grans de 10x10x30 cms, de baix cost de producció i de llançament que, quan funcionen en un clúster, proporcionen imatges d'alta resolució de tot el planeta, actualitzades diàriament.

El concepte de fabricació ha estat simplificat al màxim: el que ha permès crear, a partir de components standard, els primers satèl·lits a un garatge, concebre la producció d'una constel·lació de 28 satèl·lits (la més important que mai ha existit) i democratitzar les dades espacials ficant-les a l'abast de tothom.

El títol d'aquesta entrada: una start-up ha aconseguit tornar-me la fe en la humanitat, l'he agafat en préstec a Kevin Roose, del NYMag, perquè reflecteix exactament que és el que'n penso de l'equip de Planet Labs (veure presentació de l'equip i/o vídeo a vimeo).


referències:

No comments: