Monday, November 24, 2014

inversions en energia fotovoltaica i de biomassa



Els treballs per la construcció del parc fotovoltaic més gran d'Europa han començat aquest mes de novembre a ... Cestas (Aquitània). Es tracta d'un projecte que cobrirà la construcció de 25 centrals fotovoltaiques sobre unes 200 Ha, amb una inversió superior als 360 mio d'euros, destinada a produir 350GWh anuals, l'equivalent del consum d'una vila com Bordeus, que seran venuts a EDF per un preu estimat en 105 euros/MWh (més barat que l'energia nuclear!) La concepció del parc és molt simple i demostra que és possible construir en menys d'un any un projecte de gran talla per un cost de construcció ajustat i uns preus de producció competitius.

Altrament, la multinacional sevillana Abengoa ha estat seleccionada per construir la central de biomassa comercial més gran del món a Gant (Bèlgica). Aquesta central haurà de produir 215MW d'energia elèctrica integralment a partir de residus agroalimentaris i de la industria forestal. El principi és que la biomassa es transformi en vapor a alta pressió que fa moure una turbina de vapor per la producció d'electricitat. De manera similar a la central de Pierre-de-Plan (Lausanne, Suïssa), uns 100 MW d'energia tèrmica seran utilitzats per alimentar la calefacció de les industries i les residències de la vila.

Paradoxalment, el govern espanyol, en un país on el clima i l'activitat agrària afavoririen les inversions en centrals de producció d'electricitat  com les que acabem de veure, amb uns costos de construcció molt baixos i uns preus de producció per sota del nuclear, sembla estar molt més interessat per l'autorització d'explotacions basades en les tècniques de fracturació hidràulica


No comments: