Tuesday, March 3, 2015

l'eclipsi del 20 de març i l'apocalipsi

http://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2015-march-20

El proper 20 de Març hi haurà un eclipsi de sol a Europa. O no, que sobre aquestes coses de l'astronomia sembla ser que n'hi ha que'n saben més que els físics. En fi, si punxes l'imatge o aquest enllaç a timeanddate.com (una pàgina que't recomano visitar) i, a l'imatge que veuràs, la pestanya de l'animació, veuràs el recorregut de l'eclipsi i el % del sol que serà cobert per la lluna, segons on et trobis aquell dia.

Com pots veure en el calculador d'aquest altre enllaç, a Lausanne la lluna cobrirà el sol en un 90% i l'eclipsi començarà a les 09h23 i acabarà a les 11h43 (si aquest expert no diu el contrari, clar). Fes el mateix entrant el nom de la vila on pensis trobar-te aquell dia en el calculador per informar-te de quins seran els horaris. 

Com no podia ser d'una altra manera, els experts en energia ja han anunciat una catàstrofe que es materialitzaria en un black-out elèctric del continent: bé en el moment en que s'aturi l'energia produïda pel fotovoltaic europeu, bé en el moment en que torni a produir en ple rendiment. El que justificaria plenament l'abandó d'aquest tipus de font d'energia, clar. Com ja hem deixat enrere la catàstrofe programada per l'any 2000, la del calendari maya i un munt de rucades més, aquesta és la que ara mateix sembla estar d'actualitat, i estic segur que serà un tema predilecte de les tertúlies d'experts. En fi, espero que ningú es quedi dormit i es perdi l'espectacle: ho dic en particular per en Joan Manuel.

4 comments:

Israel Hands said...

Doncs no he pogut ressistir la temptació de veure com anirà l´eclipsi per aquí baix,tot i que el lloc més proper és BCN.Catàstrofes a banda,un eclipsi no deixa d´ésser un fet curiós de veure.

Roy Batty said...

Aparentment no ets l'únic que no ha pogut resistir la temptació. Ahir vaig tenir més de 150 visites al blog. I sobre lo de la catàstrofe ... en fi, imagino que els nostres amics periodistes s'han de guanyar la vida. Però crec que no estaria malament que deixessin de fer-ho fent por a la gent. A partir d'aquí, caldria saber si és el que de veritat li agrada a la penya, clar.

Israel Hands said...

JO penso que a la penya li va la marxa,entre altres coses per què acostumen a ser d´aquells que pensen "a mí això no em pot passar" o "Osti que guapo el pet que fotrà el món",com si es tractes d´un film de ciència ficció.

Roy Batty said...

En condicions normals, no hauria de passar res. Però clar, si una branca d'un arbre va deixar un cap d'any Itàlia en black out i a ningú se li va passar pel cap de tallar tots els arbres d'Europa o prohibir la revetlla de cap d'any, espero que a ningú se li acudeixi de dir cap bestiesa.