Friday, October 7, 2016

una instal·lació de biogàs molt singular

producció d'electricitat a partir del marro de nescafé i nespresso
A principis de juny, Nestlé Waters i Groupe E Greenwatt van inaugurar una singular instal·lació de biogàs a la regió de La Broye, a l'Estat de Vaud.

Aquesta planta tractarà 28.000 tones de matèria orgànica per any, de les quals 25'000 tones de matèria orgànica, a més de fems i purins, que lliuraran una trentena d'agricultors de la regió, i 3'800 tones de residus de cafè, en particular el marro de les càpsules usades de Nespresso i també els residus de Nescafé.

El gas obtingut en el procés de metanització es cremarà en un motor de cogeneració, el que permetrà la producció anual de 4 milions kWh d'electricitat i 4,5 milions kWh de calor. Nestlé Waters utilitzarà aquesta energia a la seva planta embotelladora d'aigua mineral d'Henniez, el que farà que la seva quota d'energia renovable superi el 50%. Mitjançant la substitució de l'energia produïda a partir de fonts fòssils, la planta de biogàs evitarà el rebuig de 1.750 tones de CO2 a l'atmosfera.

A la fi del procés de metanització, es tornaran els residus als agricultors, transformats en un fertilitzant que pot ser més ràpidament assimilat per les plantes. Un fertilitzant més ecològic i biològicament net que serà utilitzat sense cap tipus de problema a la zona de protecció de les fonts d'Henniez.


No comments: