Wednesday, March 15, 2017

notes sobre la resiliència (2)

Theunis, Laetitia: Des plantes pour dépolluer les sols? Le Soir, 30.06.2015

A finals de gener vaig ficar una mica d'ordre en algunes notes que havia anat recollint sobre les fitotecnologies aplicades a la recuperació dels sòls contaminats (1):  l'ús de les plantes per resoldre els problemes ambientals com el tractament de les aigües residuals (2), de la contaminació de l'aire o la recuperació de sòls, el control de l'erosió, la captura de gasos d'efecte hivernacle, la reducció de la calor i la velocitat del vent, etc.  

Sovint la utilització d'aquestes tecnologies es basa en l'observació dels fenòmens de resiliència (3): o la capacitat d'un sistema per a fer front als canvis i per a seguir desenvolupant-se a llarg termini dins d'uns llindars crítics. I és per això que he guardat aquestes notes a un dossier homònim a Evernote on emmagatzemo aquest material (4). Un dossier que, quan el tingui més ben organitzat també compartiré amb tu.

Entre les notes que he afegit en aquest dossier es troben les següents:

  1. Wikipedia: Phytotechnology
  2. Per exemple, veure el pòster de Huertas, E. et al: Fitotecnologies en la depuració d'aigües residuals: els aiguamolls del Besòs, Universitat de Barcelona / Diputació de Barcelona, 2005
  3. Veure Notes sobre la resiliència, publicat en aquest blog el 05.10.2013
  4. Veure Evernote, publicat en aquest blog el 04.09.2014

No comments: