Sunday, March 5, 2017

natalia lizeth lópez lópez (complet)


A mitjans de gener d'enguany, Anna va passar-me aquest vídeo (1) que, tot i tenir uns quants anys al darrera no havia vist abans. El vaig trobar molt interessant i el vaig compartir ràpidament amb la penya al WhatsApp i també entre nosaltres es va convertir en un vídeo viral. 

Si encara no l'has vist, o si el vols recordar una altra vegada, avui m'agradaria presentar-te la versió completa, publicada al canal youtube de la Comisión Estatal Electoral de Nuevo León (2).

Just per incloure una fitxa tècnica d'aquest interessant vídeo, afegir una que vaig trobar al canal youtube de Maestra Gabriela R:
En la premiación del Certamen fotográfico "Un flashazo ciudadano" (3) centrado en el tema "Multiculturalismo en el Estado de Nuevo León" (4) organizado por la Comisión Estatal Electoral de Nuevo León en la segunda mitad de 2013, la niña Natalia Lizeth López López habla de valores, de retomar las tradiciones nacionales, de la distribución de la riqueza.
I ara m'agradaria acabar amb uns altres vídeos que'ns donen la mesura del caràcter admirable de Natalia: Natalia cumple y le fallan.  Natalia Lizeth López López: Discurso en Kani Tajin (5). I aquestes dues entrevistes que li van fer a un matinal de la TV mexicana: Entrevista a Natalia Lopez Lopez niña indigena [1] [2], Youtube, 27.03.2014


  1. Discurso de niña indígena en la CEE NL Natalia López López Versión Completa, Youtube, CEENLMX, 04.12.2013 
  2. Comisión Estatal Electoral de Nuevo León (CEENLMX)
  3. Lilia Reyes: Premia CEE a ganadores de "flashazo ciudadano", ElRegio.com, 04.12.2013
  4. Federico Montes de Oca: Nuevo León, un estado plural y diverso. El trayecto hacia la Pluriculturalidad, Prezi, 26.03.2015 (Atenció, hauràs d'activar Flash Player per veure els transparents)  // Wikipedia: Nuevo León. Hom entén molt millor tot el treball a fer llegint la pàgina de wikipedia i els rars comentaris sobre els indígenes. Podria ser una bona idea començar per aquí?
  5. Disfrutaron de Kani Tajín más de 40 mil personas, Diario Martinense, 07.05.2014

No comments: