Tuesday, March 14, 2017

google i l'energia renovable

No he acabat mai d'entendre quina és la estratègia de Google (des d'Octubre del 2015, Alhpabet Inc.) en el terreny de les aplicacions. N'han desenvolupat moltes de remarcables (per a mi, la millor és Picasa, tot i que hi ha un munt d'altres) que han anat abandonant pel camí, junt amb els usuaris que les utilitzaven de manera entusiasta. Això dit, una altra cosa és el reconeixement que porto a l'empresa creada per Larry Page i Sergey Brin.

I és que, tot i que de vegades m'obligo a mi mateix a utilitzar altres motors de recerca, com ara  el genial duckduckgo.com o l'europeu qwant.com, encara no he trobat un motor de recerca tant potent i amb uns resultats tant ajustats com els que tinc amb Google.

El cas és que la potència del motor de recerca Google es basa en la existència de 13 Datacenters repartits per arreu del món. Uns Datacenters que, en 2015, consumien l'equivalent de l'electricitat d'una vila com San Francisco.

Google ha fet un esforç considerable per alimentar els seus Datacenters en electricitat produïda gracies a les renovables: el 44% de l'electricitat consumida en 2015. Enguany és força interessant que la companyia hagi anunciat el seu objectiu de cobrir el 100% del seu consum elèctric a partir del 2017 amb energia solar i eòlica, sense descartar però la signatura de contractes a 10 anys pel consum alternatiu d'altres fonts d'energia que no produeixen emissions, com ara la producció hidroelèctrica la biomassa i la nuclear. Tot i que aquesta darrera font d'energia encara crea forts dubtes sobre el seu interès.

Encara més quins son els arguments que justifiquen aquesta decisió.
“We are convinced this is good for business, this is not about greenwashing. This is about locking in prices for us in the long term. Increasingly, renewable energy is the lowest cost option,” said Marc Oman, EU energy lead at Google. “Our founders are convinced climate change is a real, immediate threat, so we have to do our part.”
Per acabar et proposo la lectura d'aquests articles:
- Sobre la mesura del consum d'un Datacenter:
- Sobre la estratègia d'aprovisionament amb energies renovables d'Alhpabet Inc.

No comments: