Thursday, February 22, 2018

e-grand tour de suisse

myswitzerland.com - e-grand-tour

L'E-Grand Tour de Suisse és el primer road trip al món que ha estat pensat per a vehicles elèctrics, amb un recorregut turístic de més de 1,600 quilòmetres equipat amb 300 estacions de càrrega.
Just per entendre'ns, no són les úniques estacions de càrrega disponibles al país, sinó únicament les estacions de càrrega que equipen aquest recorregut turístic. Ara com ara, amb 2,250 punts de càrrega, a Suïssa estem encara molt lluny de les 9,500 estacions de càrrega dels Països Baixos o de les més de 9,000 de la RFA, inventariades per l'Annuaire des stations de recharge pour véhicules électriques (LEMNET  [1][2]). Però també cal dir que estem lluny pel davant de les 1,400 de França, les 800 d'Itàlia, les 500 del Regne Unit o de les 160 de l'estat espanyol.
A la pàgina dedicada al E-Grand Tour de Suisse pots trobar, per aquest recorregut turístic, els mapes de les estacions de càrrega i els hotels equipats per a la càrrega dels vehicles elèctrics. També altres informacions sobre un recorregut que travessa cinc colls alpins, vint-i-dos llacs i dotze llocs declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A les pàgines de la societat Alpiq E-Mobility pots trobar un xic més de detall sobre aquests equipaments, car va ser aquesta empresa que va rebre en 2017 el mandat d'instal·lar les estacions de càrrega per l'Association du Grand Tour de Suisse, a canvi d'instal·lar un sistema d'estacions de càrrega destinat a fixar el futur estàndard de les estacions del país.

Si no vius a Suïssa, però els dividends de la teva cartera d'accions al Dow Jones t'ho permeten (és una broma, clar!), Switzerland Travel Centre et proposa un pack de 9 dies, entre Abril i Octubre, quan els colls alpins estan oberts, amb reserva als hotels que, al llarg del recorregut turístic, estan equipats per a la recàrrega a les viles de: Zurich, St-Gall, St. Moritz, Lugano, Zermatt, Lausanne, Interlaken i Luzern. I, last but no least, el lloguer d'un Tesla model S.

De totes maneres, no desesperis si no tens cap cartera d'accions al Dow Jones (segueix sent una broma, clar!), i mentre esperes que baixin els preus pots trobar altres alternatives encara més respectuoses del medi ambient.

Tesla: Customer video: Snow driving in Switzerland, Youtube, 10.02.2016

Pel que fa a Alpiq E-Mobility, acabar dient que aquesta empresa ja és líder al mercat suís d'estacions de càrrega. Que, gràcies al seu partnership amb ABB, aviat instal·larà estacions de càrrega ràpides com la Terra 53 multi-standard DC, especialment adaptades per àrees d'autopistes, gasolineres, concessionaris d'automòbils i zones urbanes densament poblades. Que ja ha signat acords de partnership amb fabricants com Tesla, BMW, Volkswagen, Porsche, Toyota, Hyundai, Volvo ... [3][4]. I que ja ha començat la seva estratègia d'expansió geogràfica a la RFA i a Itàlia.

No comments: