Thursday, August 6, 2020

very swiss trip - randos bière en suisse

Very Swiss Trip: épisode 5 : Sur la route de la randonnée bière, Le Temps, 11.07.2020

Dos llibres de Monika Saxer que els amants de Suïssa i de la cervesa no us hauríeu de perdre: Randos Bière en Suisse (1) i Randos Bière en Suisse Romande (2).

A un dels itineraris proposats al segon d'aquests llibres, el diari Le Temps, va dedicar-li enguany l’últim episodi de la sèrie Very Swiss trip (3), que ens proposa una de les famoses excursions que ofereix Randos Bière en Suisse Romande.

Aquest itinerari ue travessa els paisatges agrícoles del cantó de Fribourg (4) i acaba a una coneguda braseria artesanal de la ciutat de Fribourg (5): la Freiburger Biermanufaktur (6). Una braseria on l'equip d'Uwe Siegrist, mestre cerveser, experimenta amb la creació de tot tipus de cerveses artesanals.

Amb una gamma de quatre especials de temporada i tres cerveses que s’elaboren durant tot l’any, inclòs el seu best seller “La Patriote”. Seguint una línia de responsabilitat local, sempre que els és possible compren els seus ingredients a productors locals i la braseria dona feina a una trentena de treballadors locals.


  1. Monika Saxer: Randos Bière en Suisse, Helvetiq, 2014
  2. Monika Saxer: Randos Bière en Suisse Romande, Helvetiq, 2017
  3. Very Swiss Trip: épisode 5 : Sur la route de la randonnée bière, Le Temps, 11.07.2020
  4. Wikipedia: Canton de Fribourg [en] [fr] [es] [ca
  5. Wikipedia: Fribourg [en] [fr] [es] [ca]
  6. Freiburger Biermanufaktur: Home page

No comments: