Sunday, August 2, 2020

du léman à la méditerranée à pied

Passe-moi les jumelles: Du Léman à la Méditerranée, un périple incroyable de 600 km à travers les Alpes,
Youtube, 17.02.2017

No importa quan puguis veure aquest documental del programa Passe-moi les jumelles (1): Du Léman à la Méditerranée, un périple incroyable de 600 km à travers les Alpes (2) car els seus 50' et passaran ràpidament mentre veus el condensat de bellesa de la Gran Travessa dels Alps, des del llac Léman (a Suïssa) fins a la Mediterrània. Una travessa de 600 km al llarg de cinc setmanes, tot travessant quatre parcs naturals, 60 colls de muntanya i uns desnivells acumulats de 30.000 m. Amb etapes diàries d'una mitjana 20 km i 1.000 m de desnivell, entre 8 i 10 hores de marxa.

Tret d'una petita modificació en el seu tram final, l'itinerari del documental segueix el tram que va des del llac Léman fins a la Mediterrània del Sentier de grande randonnée (GR 5) (3) (4), que va des de Hoek van Holland (Països Baixos), al Mar del Nord, fins a Niça (França) a la Mediterrània.

Sense oblidar que el GR5 coincideix amb l'itinerari de la variant oriental del Sentier européen de grande randonnée - E2 (5), que té el seu inici a Galway (Irlanda) i el seu destí a Niça (França).


  1. Passe-moi les jumelles: Radio Télévision Suisse (RTS), Youtube
  2. Rebecca Mosimann: Entre le Léman et la mer, ils se réapproprient la lenteur, Tribune de Genève, 09.12.2017
  3. Wikipedia: Sentier de grande randonnée 5 (GR 5) || Topo : GR 5, la grande traversée des Alpes, trekmag.com, 27.09.2019
  4. Es important no confondre aquest GR5 amb el GR5 dels Sender de gran recorregut/Sendero de Gran Recorrido d'Espanya, car l'itinerari d'aquest, també conegut com a Sender dels Miradors, té el seu inici a Sitges i el seu destí a Canet de Mar, passant per Montserrat i el Montseny. Wikipedia: Sender de gran recorregut [es] [ca] || Wikipedia: GR-5. Sendero de los Miradores o de los Parques Naturales || GR-5, FEEC i Senders de Catalunya
  5. Wikipedia: Sentier européen de grande randonnée || Sentier européen E2

No comments: