Friday, January 15, 2021

B4RC3L0N3S - descobreix Nou Barris

BaboonGraphics - B4RC3L0N3S - Descobreix Nou Barris, Youtube, 04.06.2015

Fa poc més de cinc anys, al final del mandat com alcalde de Barcelona de Xavier Trias i Vidal de Llobatera, BaboonGraphics publicava el vídeo amb el que he obert aquest article. Un vídeo que ens descobria Nou Barris a través d'unes vistes aèries del barri on no apareixen més de 10 persones.

Un any abans, un reportatge a peu de carrer de eldiario.es ens presentava les injustícies socials que es vivien al districte més pobre de la ciutat, on la renda familiar del barri de Ciutat Meridiana era un un 37,5% de la renda mitjana de la ciutat.

Per les mateixes dates, el vídeo de la cadena russa RT amb el que tanco aquest article, ens presentava la població del barri que el primer vídeo havia fet tot el possible per amagar. I, al llarg de les seves entrevistes, ens recordava la pobresa que es vivia al barri durant la gloriosa època de les retallades socials realitzades pel mateix partit al que militava el senyor Xavier Trias. Una pobresa que es segueix vivint a un districte que està patint actualment el més alt nombre de casos de COVID-19.

Nou Barris el distrito mas pobre de Barcelona, Actualidad.RT.com

No comments: